Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun UEFA’nın Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair aldığı kararla ilgili sorusunu cevaplandıran Bakan Kılıç, “Sevindirici bir karar. TFF başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığımız görüşmelerde onların Avrupa temaslarından aktardığı izlenimler doğrultusunda olması gereken bir gelişmeydi. UEFA'dan TFF'ye gelen yazının kamuoyu ile paylaşılması da bunun teyit edilmesi anlamına gelir. İsabetli bir adım" dedi.

Bakan Kılıç,  geçen sezon yaşanan sıkıntıların hızla aşılmasının da temel  arzu olduğunu dile getirerek, "Çünkü Türkiye’de futbol seyir zevki büyük olan bir sektördür. Dolayısı ile futbol, bünyelerinde barındırdıkları amatör spor kulüplerinin finansmanını sağlamaları yönünde önemli bir fonksiyonu üstlenmektedir. Olimpiyata hazırlanıyoruz ve herkes biliyor ki olimpiyatlara katılma hakkını kazanan sporcularımızın çok önemli bir kısmı büyük futbol kulüplerinin arka planlarındaki amatör spor kulüplerinde yetişen sporcularımızdır. Dolayısı ile verilmiş olan kararın sadece Fenerbahçe açısından değil Türk futbolu açısından da bir belirsizliğin sona ermesi anlamına geldiğini düşünüyorum. Türkiye’de futbolun önümüzdeki sezon daha rahat ve sağlıklı geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLU ADINA OLUMLU BİR KARAR"

Bursaspor ve Fenerbahçe kararlarını birlikte değerlendirmek gerektiğini söyleyen Bakan Kılıç, “Her iki kulübümüz açısından verilmiş olan karar Türk sporu üzerinde oluşturulmak istenen olumsuz havayı, karamsarlığı dağıtması yönünde isabetli bir adım olmuş oldu.

Bursaspor 2 yıl öncesinin şampiyonu, Fenerbahçe ise süper ligin önemli aktörlerinden bir tanesi. Son yılların iki eski şampiyonun üzerinde böyle bir ithamda bulunulması, itham altında bırakılması Türk futbolu adına kaygı verici bir durumdu" diyerek, "UEFA'nın ortaya koyduğu bu karar Türkiye'ye göndermiş olduğu bu yazı ve Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılımının önündeki engelleri kaldırmış olması başlı başına önemli bir adımdır. Futbolun geleceği adına doğru bir karardır. Karar Türk futbolu adına ve futbolumuzun geleceği adına olumlu bir karardır” dedi.

Bakan Kılıç daha sonra Amasya Müzesi’ni gezdi. Ardından da Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.



ST(İS/AAA)