İki günlük ziyaret için Sivas'ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Bakan Yılmaz buradaki konuşmasında zorlu bir zamandan ve süreçten geçtiklerini belirterek, ''Komşularımızda huzursuzluk ve sıkıntı had safhada. Ancak öyle bir konjonktürde dahi Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen 2'inci ekonomisi" dedi.

İstihdam ve üretimin birbiriyle doğru orantılı olduğunu belirten Bakan Yılmaz, işsiz sayısını en düşük seviyeye gelmek istediklerini söyledi. Bakan Yılmaz, "Dünya ekonomisi 2008 yılında yaşanan küresel krizin etkisinden kurtulamadan 2011'de yeni bir ekonomik kriz ile karşı karşıya geldi. Bu dalgadan bütün gelişmiş ülkeler olumsuz etkilendi. Her ülkeden memurlar işten çıkarılırken, biz yeni memur alıyoruz. Sağlık harcamaları düşürülürken, biz sağlık harcamalarını arttırıyoruz. Sağlık alanında devrim sayılacak işlere imza atıyoruz. Saygın ülkeler daha Avrupa'da ve dünyada birçok ülkede eğitime ayrılan kaynaklar azaltılırken, biz Fatih Projesi'yle çağ atlamayı ve inşallah 2023 yılında hedeflediğimiz çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmayı veya o ilk 10 ülke arasında olmayı hedefliyoruz" dedi.

Toplantıya, Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekilleri Mesude Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin ve danışma kurulu üyeleri katıldı.



HY,GC (EA/RT)