Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’in Yamanlar Hüseyin Göktanır İlköğretim ve Ortaokulu'nun açılışını yaptı. Yamanlar Okulları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, 4 lise, 7 ilköğretim okulu ve 5 anaokulunda toplam 6 bin öğrenci ile hizmet verdiklerini söyledi.

Yamanlar Okulları’nın artık üniversite kurmasıni isteyen Bakan Günay, "30 yılı aşkın bir süreden bu yana bu kadar köklü bir eğitim geleneğinin üzerinde birikim oluşturan Yamanlar Eğitim Kurulları ne zaman bir üniversiteye dönüşecek? Bizim İzmir’e yeni eğitim, kültür ve sanat kurumları yakışır. Bir ailenin babasına köklü geleneğine yapacağı en güzel katkı ve hayır gerçekten bir okul yapmaktır. Biz 'Oku' emriyle başlayan bir gelenekten geliyoruz. Bir eğitim kurumu yapmak alkışlanacak bir davranıştır.

KİMSE "NE YAPABİLİRİZ" DEMESİN

Bakan Günay, İzmir’in EXPO 2020’yi kazanması konusunda herkese büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türkiye son yıllarda eğitim, sağlık, kültür ve ulaşımda güzel eseler kazanıyor. Biz de İzmir’in bu yarışta güzel geçmesini sağlıyoruz. İzmir’i, 2020 EXPO’sunun merkezi yapmaya çalışıyoruz. Elbette Valiliği, belediyeleri ve biz Hükümet olarak üzerimize düşen her şeyi yapmakla görevliyiz ama İzmir’de yaşamı temsil eden tüm kurumların üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu kez bu hedefi yakalarsak sadece İzmir’in değil Ege Bölgesi’nin dünyaya açılması konusunda çok önemli bir hedefi gerçekleştirmiş olacağız. “Ne yapabiliriz’ demesin kimse. Herkesin evinin önünün güzelleştirmesi, sokağını temizlemesi, balkonunda çiçek yetiştirmesi bizi karınca kaderince taş üstüne taş koymak konusunda bir olumlu adımın sahibi yapabilir" dedi.

Okulu yaptıran Hayırsever Cihan Göktanır’a plaket verildi.

Elif DEMİRCİ/İZMİR,