Bursa gezisini sürdüren Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Vali Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti. Burada açıklama yapan Bağış, damadı ve eniştesi olduğu bu güzel şehirde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “ Burası Bursa. Hem gelecek hem de geçmiş açısından çok önemli bir kent. Milletimizin en güçlü, en gururlu olduğu dönemlerde buradan çıkan bir felsefeyle dünyaya barış mesajını yayabildik. O da Edebali’nin insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıdır. Aslında Avrupa Birliği süreci, Türkiye’nin de yeniden köküne dönme sürecidir. AB sürecinde önemli olan bireydir. Etnik kökenine, inançlarına, tercihlerine bakılmaksızın insanın güçlü olmasıdır. İnsanın yaşatılmasıdır. İnsan huzurlu ve mutlu olursa, devlet güçlü olur. İnsanı baskı altında tutulan, insanı hor görülen, insanı yasaklanan, devletin güçlü olması düşünülemez. Eğer güçlü bir görüntüsü varsa bile o sunidir geçicidir. Bunu da bu Arap baharında görüyoruz” dedi.

Ziyaret sırasında Vali Şahabettin Harput Egemen Bağış’a İznik çinisinden yapılan tabak hediye etti. Hediyeyi kabul eden Bağış, şöyle konuştu:

”Aslında İznik Hıristiyanlık tarihinin en önemli merkezlerinden bir tanesi. Hıristiyanlığın yeniden yapılanmasının merkezi. Bunu bazen Avrupalılar unutuyorlar. Avrupa kelimesi bile bu topraklarda yaşamış bir prensin adıdır. Onun için Avrupa’dakilere bazen diklenmeden o dik duruşumuzla bunları öğretmenimizde fayda var.”

”HAVLU ÖYLE ATILMAZ, BÖYLE HEDİYE GÖNDERİLİR”

Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesine geçen Bağış, Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti. Bağış, burada yaptığı açıklamada da, “AB sürecinde bize havlu attırmak isteyen bir takım Avrupalı bir takım siyasi çevreler yok değil. Ama biz de onlara Bursa’dan Bursa’nın güzel havlularından hediye göndererek, onlara havlu öyle atılmaz, böyle hediye gönderilir mesajını çok net şekilde veriyoruz” dedi.

Ak Parti Bursa İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Bağış, “Türkiye’de evlere şenlik bir ana muhalefet partimiz var. Namı diğer çakma Gandi. O da tutmuş bize, ‘Uludere’yi İsrali’e sorun’ diyor. Hadi Uludere’yi kime soracağımızı boşverin de Allah aşkına bu CHP içerisindeki fitne ve fesadı kime soracağız. Zırt pırt genel seçimler genel başkanlık tezgahları olağanüstü kongreler, birileri kendisi aleyhine imza topluyor bunu demokrasi şenliği olarak ortada göstermeye çalışıyor. Biz böyle bir ana muhalefet partisine sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Allah Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi ana muhalefet mevkiinden ayırmasın biz onlardan memnunuz” dedi.