Futbolda şike soruşturması kapsamında tuklanan ve yaklaşık bir yıl Metris Cezaevi'nde kaldıktan sonra bu ayın başında tahliye edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yanında eski Fenerbahçeli futbolcu, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski asbaşkanı Nihat Özdemir ve Konak Belediye Başkanı CHP’li Hakan Tartan ile birlikte dün Yenipazar’a geldi. Yıldırım ve yanındakiler, Mehmet Ağar'ı ziyaret ettikleri Yenipazar K1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaklaşık 45 dakika kaldı.

Tahliye olmasının ardından ilk kez halkın arasına karışan Aziz Yıldırım’ın, Yenipazar'daki cezaevi ziyareti büyük yankı buldu. Yıldırım’ın Metris Cezaevi’nde yatarken kendisini ziyaret eden Mehmet Ağar’a 'iade-i ziyaret' yaptığı belirtilirken, görüşmeden bazı detaylar da sızdı.

Cezaevinde 45 dakika süren ziyarette, yargı paketi, adalet sistemi ve cezaevi koşullarının konuşulduğu, söz futbola gelince de koyu Galatasaray taraftarı olan Ağar’ın, son bir yıllık süreçte Fenerbahçeli taraftarların tavrını övüp, "Fenerbahçe taraftarı herkese örnek oldu, o ne duruş öyle. Başkanlarına, yönetimine sahip çıkarak çok güzel bir duruş sergilediler" dediği öğrenildi. Başkan Yıldırım’ın da "Biz boşuna 'Bir gün herkes Fenerli olacak' demedik. Seni de fahri Fenerli yapıyoruz" sözleri üzerine herkesin güldüğü belirtildi.

Bu arada cezaevindeki görevlilere Başkan Yıldırım’ın imzalı Fenerbahçe forması sözü verdiği de belirtildi.

Beşiktaş taraftarı olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın görüşmede bulunması da "Üç büyüklerin koalisyonu" şeklinde espri konusu oldu.

Öte yandan daha sonra Yenipazar’da pide yiyen Yıldırım’ın imza için gelen taraftarın formalarını önce Abdullah Kiğılı’ya kontrol ettirdiği, orijinal olmayan formaları imzalamadığı bildirildi. Bu arada, "Siyasete gir başkan" diyen bazı taraftarlara da Yıldırım’ın, "Siyaset benim işim değil. Ben işadamıyım, herşeyden önce Fenerbahçe Başkanıyım. Fenerbahçe Başkanlığı’ndan daha onurlu hangi görev olabilir?" diye yanıt verdiği kaydedildi.

Yıldırım ve yanındakilere ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kendisine tarafları nereden tanıdığını soranlara, "Spor ve siyaset dünyasından hem sayın Aziz Yıldırım, hem Mehmet Ağar yakın dostum. Daha önce Aziz Yıldırım’ı Mertis’te ziyaret ederken, çıktığında Mehmet Ağar’ı ziyaret etmek istediğini söylemişti. Bunu gerçekleştirirken ben de kendisine yardımcı oldum. Siyasette, sporda, yaşamda, sevgi, vefa, dostluk çok önemli" dedi.

Bu arada CHP’li Tartan’ın dünkü ziyaretin hemen ardından Ankara’da CHP Kurultayı’na dönüp oyunu kullandığı da öğrenildi.