Alsancak’ta 8 yıldır Cumhuriyet Bulvarı’ndaki işyerinde İzmir ile çevre il ve ilçelerden gelen müşterilerine hizmet verdiğini belirten Tamer Gençer, asıl mesleğinin torna tesfiyecilik olduğunu, ancak kendisinin ihtiyaç duyulan, ayakkabı yenileme işine soyunduğunu söyledi. Yaptığı işin ayakkabıya topuk, taban çakmak değil, onu orijinali gibi yenilemek olduğunu aktaran Gençer, "Bana gelen ayakkabıların kalıplarını çıkartıp, yeniliyorum. Aldığı ayakkabının modelinden sıkılan olursa farklı modellere de çeviriyorum" dedi.

Gençer, müşterileri arasında genelde pahalı marka ayakkabı giyenlerin çoğunlukta olduğunu belirtti. Gençer, "Yurt dışından çok pahalı ayakkabı alıp giyenler, kullandıkça aralarında duygusal bir bağ oluşuyor. O ayakkabıdan vazgeçmek onun için kolay olmuyor. Eskimeye, yıpranmaya başladığında bana getirip yeniletiyor, ayakkabasının ilk günkü gibi olmasını istiyor. Sadece İzmir kent merkezinden değil Çeşme’den, Aydın’dan, Kuşadası’ndan ayakkabılarını boyatmak, bakımını yaptırmak için gelenler oluyor" diye konuştu.

Müşterileri arasında 'ayakkabı doktoru' olarak da tanındığını dile getiren Tamer Gençer, özel tasarladığı ayakkabı tabanlıklarıyla müşterilere ayrı bir ayak konforu sunduğunu kaydetti. Gençer, "Tabanlıklar ayağın anotomik yapısına göre dizayn edildiğinden ayağı yormaz. Gözenekli yapıya ve esneklik özelleğine sahip olduğundan yürüme esnasında körük gibi havayı sirküle eder ve ayağı, sıcak havalarda serin soğuk havalarda ise sıcak tutar. Çorapsız ve dinlendirilmeden giyilen iç tabanlar, teri ve cildin yağını emdiğinden, koku yapmaması için havalandırılması gerekir. Müşterilerime akrep, böcek gibi haşarelerden koruyan bakım ürünleri de veriyorum" dedi.



MO(İÖ/BT)