Faik KAPTAN/İSTANBUL, Balkanlardan gelen ve dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul’u da etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda da etkili oldu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce (DHMİ) alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar sonucu uçakların iniş ve kalkışında sorun yaşanmadı.

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur yaptığı açıklamada her iki pistin de açık olduğunu belirterek şunları söyledi:

“ Dün akşam saatlerinden itibaren 50 kişilik mücadele ekibiz 7 adet karla mücadele aracıyla pistlerimizde ve apronumuzda hazır bekliyor. Park yerleri dahil her iki pistimiz de açık. Ayrıca don yapmaması için aynı uçaklara yapıldığı gibi pistlerimize ve taksi ( Yan yollar) yollarımıza de-ıcıng yapıyoruz. İsteyen uçaklara da şirketleri tarafından pist başında de-ıcıng işlemi yapılıyor. Şu an itibariyle olumsuz hiçbir şey yok”

Bu arada Türkiye’yi etkisi altına alan zorlu kış şartları nedeniyle Şanlıurfa ve Gaziantep havalimanlarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle THY’nin İstanbul’dan saat 07.25’de kalkması gereken TK_2220 Gaziantep seferi ile 07.25 de kalkması gerekenTK-2246 Şanlıurfa seferleri iptal edildi.

Bu arada İç hatlarda Diyarbakır ve Gaziantep ,Dış hatlarda ise THY’'nin Aşkabat ve İskenderiye seferleri havalimanlarındaki kötü hava koşulları nedeniyle gecikmeli olarak yapıldı.

FK (FOTOĞRAF)