Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde teyzesinin torununa ait hukuk bürosu ile Renault bayisinin açılışlarına katıldı. İlk olarak Tosmur beldesinde Muhammet Göçmenoğlu’na ait Renault bayisinin açılışını yapan Bülent Arınç, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu ekonomik durumun çok iyi olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerindeki ekonomik krizlerden bahseden Arınç, Türkiye’nin ise Çin ile rekabet eden, geçen yıl yüzde 9, bu yıl ise yüzde 8.5 büyüme kaydeden dünyanın ikinci ülkesi olduğunu kaydetti. Yeni Teşvik Yasası ile Türkiye’nin 6 bölgeye ayrıldığını açıklayan Arınç, yasa kapsamında yeni yatırımlar ile Türkiye’nin ekonomik açıdan daha iyi noktalara geleceğini ve üretimini artıracağını dile getirdi.

DİREKSİYONA GEÇMEYE CESARETİM KALMADI

Avukatlığı döneminde 20 yıl Renault marka araçlar kullandığını da anlatan Arınç, parlamentoya girdikten sonra makam aracı nedeniyle 5 yıl direksiyondan uzak kaldığını ve direksiyonu eşine emanet ettiğini söyledi. Arınç, artık direksiyona geçmeye cesareti kalmadığını da belirtti.

UNU ELEDİK İPE SERDİK

Arınç, ikinci olarak ise teyzesinin torunu Melin Soylu ile ortağı Yasemin Köktaş’ın hukuk bürosunun açılışını yaptı. Avukatların siyasette çok aktif olduğunu anlatan Bülent Arınç, bu genç avukatlardan da en azından birinin siyasete atılması halinde şaşırılmaması gerektiğini söyledi. Arınç, bu durumu kendisi için rekabet olarak görmediğini belirterek, “Biz artık unu eledik, ipe serdik. Şimdi sıra gençlerde” dedi.

DÜNYANIN EN ZENGİN AVUKATI OLURDUM

Genç avukatlara davasını gördükleri kişilerden paralarını peşin almaları tavsiyesinde de bulunan Arınç, “Ben eğer siyasetin dışında avukat olsaydım bugün dünyanın en zengin avukatı olurdum” dedi. Arınç, siyaset nedeniyle birçok müvekkilini tahliye ettirdikten sonra bir daha yüzünü göremediğini, davaları kazandıklarını ama müvekkillerin söylediklerini yerine getirmediklerini kaydetti.