Tatile geldiği Antalya'da geçen hafta eşiyle birlikte gözaltına alınan Türk kökenli Alman vatandaşının serbest bırakıldığı bildirildi.

Serbest bırakılan Alman vatandaşı, eşi ile birlikte Gülen Hareketi ile bağlantılı oldukları suçlamasıyla Antalya Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Söz konusu kişi, dört gün gözaltında tutulduktan sonra salıverilen eşinden üç gün sonra çıkarıldığı mahkemece yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Türkiye'de 10 Alman vatandaşı siyasal sebeplerden ötürü tutuklu bulunuyor. Bunlar arasında Die Welt gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel, insan hakları aktivisti Peter Steudtner ile çevirmen Meşale Tolu da var.

Merkel: Tutuklanmalar yaşanırken görüşmeler devam edemez

Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşları nedeniyle Almanya'da birçok siyasetçi Türkiye'ye karşı daha sert bir tutum izlenmesi gerektiğini savunuyor.

Bunlar arasında Türkiye'ye yönelik resmi bir seyahat uyarısının yanı sıra Gümrük Birliği'nin genişletilmesinin engellenmesi ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin durdurulması da sık sık gündeme getiriliyor.