Yaklaşık 80 araçlık konvoy oluşturan aralarında BDP Antalya İl Başkanı Nergiz'in de bulunduğu partililer, Döşemealtı İlçesi'ndeki, Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na geldi. Cezaevi yakınında araçlarından inen partililer slogan atarak, cezaevi önüne yürüdü. Jandarma ekipleri cezaevi giriş kapısının yaklaşık 100 metre uzağında güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Güvenlik şeridini geçerek cezaevi giriş kapısı önünde basın açıklaması yapmak isteyen BDP İl Başkanı Nergiz ile partilileri, jandarma ekipleri durdurdu. Nergiz'in, basın açıklaması ve oturma eylemini cezaevi giriş kapısında yapma talebi, jandarma tarafından reddedildi. Jandarma ekipleriyle bir süre görüşen Nergiz, daha sonra partililerle güvenlik şeridinin bulunduğu alanda açıklama yaptı.

Nergiz, cezaevlerinde siyasi tutuklu ve hükümlülerin 61 gündür ölüm orucunda olduklarını kaydetti. Ölüm oruçlarına karşı AK Parti hükümetinin siyasi tutsakları ölüme teşvik ettiğini ve süreci sabote etmeye çalıştığını belirten Nergiz, şunları söyledi:

"Bizler Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Kürt sorununun demokratik çözümü için temel taleplerden olan anadilde savunma ve anadilde eğitim hakkı ile Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması taleplerini sahipleniyoruz. Siyasi tutsakların talepleri taleplerimizdir. Cezaevlerinde sürdürülen bu çığlığa ses verilmeli."

Yaklaşık 1 saat kmadarn oturma eylemi yapan BDP'liler, ardından cezaevi önünden ayrıldı.