Milletvekilleri ilk olarak Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, Maraş'ın düşman işgalinden kurutuluş yıldönümünü kutladı. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Maraşlıların kurtuluş savaşı sırasında büyük bir özveri örneği sergilediklerini belirterek şöyle dedi:

"Sizler Kurtuluş savaşı sırasında Türk Milleti'nin büyük özveri ve gurur verici tablosunu, 1920'de yaşamış bulunuyorsunuz. 12 Şubat'ta 22 gece 22 gündüz savaşarak toprağınızı Fransız emperyalistlerine ve onların işbirlikçisi Ermenilere bırakmadınız. Onları Kahramanmaraş'tan adeta sürdünüz. Bu olay hem sizler, hem de Türk milleti için gurur verici bir hadisedir. Bu mücadelenizden dolayı sizleri kutluyorum."

GENÇ İŞADAMLARINI ZİYARET

AK Partili vekiller, daha sonra Genç Sanayici ve İş adamları Derneği (GESİAD)'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 2011 yılında yasalaşan Türk Ticaret Kanunu anlatarak şunları söyledi:

"Sıfırdan yazılan Türk Ticaret Kanunu ile birlikte işadamlarının ve şirketlerin bu konuda uyması gereken kuralları yeniden dizayn etmiş olduk. 2012 yılı Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan yasa hakkında bazı iş adamlarının serzenişleri oldu. Ağırlıklı olarak şirket kasasından ortakların çekmiş olduğu paralar, Türkiye'deki şirketlerin aile şirketleri olması itibariyle, şirketi kendi kasası görme gibi bir düşünce söz konusu idi. Dolayısı ile şirket kasasından para çekilmesi, kanunen bizim tanımladığımız şekliyle başkasının cebinden para almak gibi addediliyor. Ama Türkiye'deki uygulamaya baktığımızda, şirketler aile şirketi, şirketin sahibi ve patronu aile bireyleri, dolayısı ile şirketin kasasından para alıp kendi özel işlerinde kullanmayı bir mahsur olarak görmüyorlardı. Bu konuda çok tenkit geldi, acaba, şirketin kasasından ortakların cari hesabından para alınması, niye hapis cezasını gerektiriyor gibi. Bu konudaki çalışmalar yeniden gündeme gelebilir. Dolayısı ile bu konuda kafanıza takılan sorular varsa, bu konu yeniden gündeme getirilebilir. Ama bizim uygulamada baktığımız şirketlerin ayrı bir tüzel kişiliğe sahip olduğu, ayrı bir vücuda sahip olduğu, dolayısı ile oradaki mal varlığının, nakitlerin, aktiflerin tamamen bir tüzel kişinin malı olduğu. Bu görüşte de kanunun çizildiğini sizlere söyleyebiliriz."



DÖ(OE/COŞ)