Karamürsel'de 5 Nisan'da bir tartışma sonucu ayaklarından vurulduktan sonra önce Karamürsel Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan daha sonra Gölcük Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek burada ameliyat edilen Ahmet Taşçı'ya 5 kurşun isabet ettiği belirlendi. Kurşunlardan 2'sinin baldırına girip dışarı çıktığı, 3 kurşunun içerde kaldığı tespit edildi. Bu 3 kurşundan 2'sinin çıkarıldığı 1 kurşunun ise müdahale edilmesi halinde risk oluşma durumu nedeniyle bırakıldığı öğrenildi. Kurşunun bu haliyle efsana güreşçiye zarar vermeyeceği belirtildi. Yurdun değişik bölgelerinden gelen güreş dünyasının  tanıdık isimleri ve güreş severler Ahmet Taşçı'yı hastanede ziyaret ediyor. 

Kocaeli AK Parti milletvekillerinden Fikri Işık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Ahmet Taşçı'yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ahmet Taşçı'nın hafta sonuna kadar hastanede yatacağı belirtildi.

Kırkpınar güreşlerinde daha önce üst üste 3 kez başpehlivan olarak 3 altın kemerin sahibi olan Ahmet Taşçı, bu ünvana sahip yaşayan tek pehlivan olarak da biliniyor.