Afyonkarahisar-Ankara karayolunun yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra inmesi üzerine trafiğe kapatıldığı açıklandı.

Karayolları Afyonkarahisar 31'inci Şube Şefi Yalçın Özgür, bölgede yoğun tipininin devam ettiğini ve görüş mesafesinin sıfıra indiğini söyledi. Afyonkarahisar yönünde Bayat, Ankara yönünde ise Sivrihisar civarında yolun ulaşıma kapatıldığını belirten Yalçın Özgür, Bölge Trafik ve Karayolları ekiplerinin araçları, her iki bölgede dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonları ve yerleşim yerlerine yönlendirdiklerini ve yola devam etmelerine izin verilmediğini kaydetti.

Tipi yüzünden bazı araçların yoldan çıktıklarını anlatan Yalçın Özgür, Karayolları ekiplerinin 6 iş makinesiyle Köroğlubeli ve Gömü civarında yolda kalan araçları kurtarmak için çalıştıklarını belirtti. Bu araçlar kurtarıldıktan sonra Karayolları ekiplerinin de bölgeden çekileceğine değinen Yalçın Özgür, "Çünkü yoğun tipi yüzünden ekiplerimiz de riske girmeye başladı. Tipi dinip, görüş mesafesi trafik için güvenli hale gelince, ekiplerimiz tekrar bu bölgeye girecek, yol temizlendikten sonra araçların geçişine izin verilecek" dedi.

YÖK DENETİM KURULU ÜYELERİ YOLDA MAHSUR KALDI

Emirdağ Kaymakamlığı'na vekalet eden Kızılaören Kaymakamı Nusret Büyükçelebi, Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) Denetim Kurulu'nun iki üyesinin Sivrihisar yakınlarındaki Gülçayır mevkiinde yolda mahsur kaldıkları haberini aldıklarını söyledi. Büyükçelebi, sabah Gömü Beldesi yakınlarındaki trafik kazasını haber alır almaz Emirdağ Belediye Başkanı Ak Partili Cengiz Pala ile birlikte bölgeye hareket ettiklerini belirterek, "Önümüzde belediyeye ait, yol açma çalışmalarında kullanılan bir kamyon var. O önde, biz arkada yolu açarak gidiyoruz. Yolda mahsur kalan bazı araçları ve vatandaşları kurtardık. Şimdi de YÖK Denetim Kurulu'nun iki üyesinin Sivrihisar'ın Gülçayır mevkiinde yolda mahsur kaldıklarını öğrendik. Onları kurtarmaya gidiyoruz" diye konuştu.



BT(HA/CK)