23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın makamında başladı. Vali Altıparmak koltuğunu, Hanım Ömer Çağıran İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Beyza Nur Köken'e bıraktı. Anne ve babası Yurdagül ve Günay Köken'in yalnız bırakmadığı 23 Nisan Valisi Beyza Nur Köken, Antalya'nın son yıllarda giderek betona teslim olduğunu söyledi, daha yeşil bir kent kurulmasını istedi.

Antalya'nın Türkiye'de 'Turizmin başkenti' olduğunu belirten Beyza Nur Köken, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma şoförlerine dil eğitimi vermesi gerektiğini kaydetti. Çocuk vali Köken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı telefonla bağlatarak, bu konuda proje hazırlığına başlanmasını da istedi. Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen organ ve doku nakilleriyle Antalya'nın tıp alanında önemli konuma sahip olduğunu belirten küçük vali Beyza Nur Köken, herkesi organ bağışı yapmaya çağırdı.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Burada Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Ahmet Altıparmak, şunları yazdı:

"Çocuklar milletin geleceğidir ilkesiyle onlara duyduğumuz sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, çocuklarımıza armağan ettiğiniz 23 Nisan, onlar için hem dünya çocukları ie birlikte kutladıkları bir bayram, hem de daha güzel bir dünya oluşturmak üzere sözleştikleri bir gündür. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bugünü ve bugünün değerlerini geleceği sizler taşıyacaksınız. Bu değerlerin bütün dünya çocuklarının ortak değeri olabilmesi için elbirliğiyle çalışmalısınız."

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaların ardından tören, Cumhuriyet Caddesi'nde okulların resmi geçit töreniyle devam etti. Törenlere Vali Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ve Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz eşleriyle olmak üzere, kent protokolu tam kadro katıldı. Kutlamaları AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç kızı Ayşe Tora ile birlikte izledi.

İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI

Cumhuriyet Caddesi'ndeki resmi geçit töreninde Askeri Bando'nun çaldığı İstiklal Marşı'nı, Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri işaret diliyle okudu. Resmi geçit töreninin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlanan Türkiye'nin en büyük çocuk korosu, Cumhuriyet Meydanı'nda sahne aldı. İşitme, görme ve bedensel engelli çocuklar ve Antalya'daki 60 anaokulunun öğrencileriyle birlikte sayıları 5 bine ulaşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosu, 5 şarkı seslendirdi. Vurmalı, üflemeli, yaylı çalgılar ve solistlerden oluşan Türkiye'nin en büyük çocuk korosu 'El ele verelim', 'Sanki Her Tarafta Var Bir Düğün' gibi 23 Nisan şarkılarını söylerken, kapanışı 20 Nisan günü hayata veda eden Ayten Alpman'ın 'Memleketim' şarkısıyla yaptı. Çocuk korosunun şarkılarına, bayramı izlemeye gelen Antalyalılar da Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.



EB(SU/İD)