Gebze'nin Beylikbağı Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan Kaymakçı Tekstil atölyesinin sahibi  62 yaşındaki Ramazan Kaymakçı 27 yıldır bu işi yaptığını, ancak yeni uyulamanın ardından günlük perakende olarak da satış yapamadığını, kararın açıklanmasından bugüne yaklaşık 200 bin lira zarara uğradığını söyledi. Kendisi gibi yüzlerce esnaf bulunduğunu ve hepsinin bir bir iflas etmeye başladığını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Ramazan Kaymakçı şöyle konuştu:

"Alınan bu kararla Türkiye genelinde kumaş bağlantısı yapan ve elinde mal stoğu bulunan bütün büyük, küçük, tüccar esnaf bir anda talebin sıfıra düşmesi ile arz fazlasıyla karşı karşıya kaldı. Elde kalan bu stok, mal satışı yapılamadığı için devletimize KDV olarak geri dönmeyecek vergi kaybına neden olacaktır. Ayrıca yine piyasada yapılan mal bağlantısı, elde kalan stok mal değerleri, bankalara olan kredi borçları, kesilen çek meblağları, kredi kartı borçları ödenmeyecek. sektördeki binlerce çalışanın tamamı işlerini kaybedecektir." 

Ramazan Kaymakçı şu anda kendi kredi kartlarını dahi ödeyemez hale geldiğini, çeklerin beklediğini ve bu çeklerin bankalardan ay sonunda art arda geri döneceğini de belirterek şöyle devam etti:

"Bunları ödeyemesen ben biteceğim. Nasıl yapacağım, ne yapacağım bilmiyorum. 2013-2014 yılına ait mallar var burada. Neden bu karar hemen açıklandı. Yazık günah değil mi bize? Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Ben intihar mı edeyim? Benzin döküp yakayım mı kendimi? Ben bir an önce Başbakanımın bu kararından geri dönmesini istiyorum. Ertelenmesini istiyorum."



MI,BK(MB/COŞ)