YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

Operasyonların yoğun olarak sürdüğü Hakkari bölgesinde pazartesi günü Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesini üzerine bölgede operasyon yapıldı. Özel birliklerin sevk edildiği Kazan Vadisi'nde sağlanan sıcak temasta Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu şehit düştü. 4 asker de yaralandı. 6 terörist öldürüldü. Yaralı 4 askerden Antalya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

ÖZEL BİRLİKLER KATILIYOR

Sıcak çatışmaların ardından dün operasyonların yoğun olarak sürdüğü Kazan Vadisi'nde bu sabah saatlerinde de çatışma çıktı. Bir grup PKK'lının bulunduğu yerin tespit edilmesi ardından Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı çatışmalarda şu ana kadar 6 PKK'lı öldürüldüğü belirtildi. Şiddetli çatışmaların sürdüğü bölgeye, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da peş peşe giden helikopterlerin olduğu gözlendi. Aynı saatlerde Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlası'nda da da helikopter ve ambulans hareketliliği belirtildi.

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Çukurca'da dün saat 22.00 sıralarında bir grup terörist, Çukurca İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakolu ile ilçenin Irak sınırındaki Darsinki Tepesi'ndeki askeri birliklere eş zamanlı saldırı düzenlendi. Bu saldırılar sırasında da Uzman Çavuş Fevzi Algönül'ün şehit olduğu kaydedildi. Çukurca bölgesindeki operasyon ve çatışmalarla ilgili yetkililer henüz açıklama yapmadı.



BD(FE/İD)