Olay, geçen Haziran ayında bir alışveriş merkezinin bahçesinde meydana geldi. Anne ve babaları ile birlikte AVM'ye eğlenmeye giden ikiz kardeşler B.E. ve A.E., yorulunca bir banka oturdu. Bu sırada iki kardeşin yanına gelen, ikisi de 21 yaşındaki İsmail Zengin ve Ali Atmaca önce sigara istedi. Sigara kullanmadıklarını söyleyen kardeşlere, 2 genç  "Madem sigaranız yok, bize para verin" dedi. A.E.'den 10 lira parayı gasp eden Zengin ve Atmaca, ardından kaçtı. Kardeşler, durumu babalarına anlattı. Polise, giden baba, 2 şüpheliden şikayetçi oldu. Yakalanan Zengin ve Atmaca çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, haklarında dava açıldı.

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya 'birden fazla kişi tarafından birlikte yağma' suçundan ikişer kez 15'er yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan iki sanık ile avukatları katılırken, yargılamanın başında şikayetçi olduklarını belirten iki kardeş ise gelmedi. Savcı, sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Ali Atmaca son savunmasında, "Yağma kastımız yoktu. Ben öğrenciyim, okullar açıldı. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi. Diğer sanık da suçsuz olduğunu öne sürerek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklara, A.E.'ye karşı işledikleri yağma suçundan önce 10'ar yıl hapis cezası verdi. Sanıkların daha fazlasını alma imkanları varken azla yetindikleri kanaatine varılması, etkin pişmanlık göstererek, suça konu parayı 10 gün sonra iade etmeleri nedeniyle cezaları 2'şer yıl 1'er ay hapse indirildi. Tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak her ikisi de tahliye edildi.



BK(AÖ/SS)