---------


Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, Odatv davasına önümüzdeki günlerde ikinci kez rapor göndermesi beklenen TÜBİTAK’a incelemesi için yeni bir hard disk daha gönderildi. Mahkeme, Barış Pehlivan’a ait hard disk ile ilgili de rapor hazırlanmasını istedi


Odatv davasının sanıkları dosyadaki delil niteliğindeki dijital verilerin virüs yoluyla gönderildiğini iddia etti. Bunun üzerine davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, TÜBİTAK’tan rapor istedi. Odatv’ye ait 1 bilgisayar ile sanıklar Barış Pehlivan ve Müesser Yıldız’a ait toplam 3 bilgisayarı inceleyen TÜBİTAK hazırladığı raporu mahkemeye gönderdi. Ancak mahkeme TÜBİTAK’tan gelen raporun yeterli olmadığını belirterek yeniden rapor hazırlamasına karar verdi.


Mahkeme, TÜBİTAK'tan yargılama konusu belgelerin sanıkların bilgisayarlarına virüs yoluyla gönderilip gönderilmediğini daha net ifadelerle anlatan yeni bir rapor hazırlatılmasını istedi. Yaklaşık 1 ay önce gönderilen yazının cevabı beklendiği şu günlerde, mahkeme TÜBİTAK’tan yeni bir talepte bulundu. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz duruşmada tahliye ettiği sanık Barış Pehlivan’a ait hard diskin de incelenmesini istedi. Mahkeme söz konusu hard diskin incelenerek hazırlanacak raporun mahkemeye gönderilmesini istedi.


 


SG (MK)