Diyarbakır'a gelerek görev yaptığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil serviste muayene olan Özakbulak, daha sonra MR çekimine alındı. Manyetik Rezonans görüntüleme olan MR'a alınan hastaların üzerinde metal parçası bulunmaması gerekirken, Özakbulak'ın beline Elazığ'daki hastanede takılan korsenin çıkarılması unutuldu. İddiaya göre görüntüleme sırasında içerisinde mıknatıs bulunan MR cihazının fırlattığı korsenin metal parçası, cihazın içindeki Özakbulak'ın kafasına çarparak ağır yaralanmasına neden oldu.

14 AY SONRA ÖLDÜ

Yaklaşık 30 yıl hizmet yaptığı hastanedeki ihmal sonucu ağır yaralanan 4 çocuk babası Recep Özakbuluk, 14 ay boyunca Diyarbakır ve Ankara'daki hastanelerde verdiği yaşam savaşını yaklaşık 1 ay önce yitirdi. Eşine az rastlanan bir kazada yaşamını yitiren Özbaluk'un ailesi, avukatlarına başvurarak üniversite aleyhine manevi tazminat davası açılmasını istedi.

'İHMALİ OLANLAR CEZALANDIRILMALI'

Recep Özbulak'ın eşi Azize Özakbulak, eşinin olaydan 4 ay sonra emekliye ayrıldığını belirterek, büyük bir ihmal sonucu hem de 30 yılını verdiği hastanedeki doktor ve hemşirelerin gözü önünde ağır yaralandığını ve bu olayda ihmali bulunan hastane ile görevlilerin cezalandırılması gerektiğini söyledi. Ailenin avukatlarının, üniversite hakkında manevi tazminat istemi ile dava açacağı belirtildi.



FA(GG/COŞ)