Olay, merkez Yüreğir İlçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde 25 Mart 2012'de meydana geldi. Sokak içerisinde yapılan düğünü 2 katlı binanın çatısından izleyen Halil Şengöz, gelinin düğün yerine gelişi sırasında açılan ateş sonucu, yanağından girip ensesinden çıkan kurşunla öldü. Olayla ilgili Ahmet K., oğlu M.K. ve İsa Kırtay nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bir süre sonra İsa Kırtay ile M.K. ara kararla tahliye oldu. Sanıklar hakkında 'olası kasıtla adam öldürme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından 28'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

BABA OĞLUNU SUÇLADI

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada sanıklar suçlamayı kabul etmedi. Vurulma anında kendisinin düğün evinde yemek yediğini ve üzerinde silah bulunmadığını ileri süren Ahmet K., "Ben tabanca ile ateş etmedim. Kimin ateş ettiğini de bilmiyorum. Polislerden öğrendiğim kadarı ile oğlum M.K. benim tabancam ile ateş etmiş. Benim ateş etmediğime dair şahitlerim de var" dedi.

'BABAM SUÇSUZ'

Babasının ruhsatsız silahı ile ateş ettiğini kabul eden tutuksuz M.K. "Gelin geldiğinde insanlar silah sıkıyordu. O sırada ben de babamın silahını alıp, 4-5 el ateş ettim. Sonra bağırış, çağırışlar oldu. Birisi yaralanınca babamın silahını aldığım için korktum. Silahı sakladım. Silahı saklamamın sebebi babamdan korkmamdır. Yoksa benim silahtan çıkan kurşun ile ölüm oldu, düşüncesi ile saklamadım. Babamın suçu yok. Onun silahını sıktığım için pişmanım" diye konuştu.

Tutuksuz İsa Kırtay da düğünde tüfekle bir el ateş ettiğini belirterek, "Benim ateş etmemden sonra kimsenin yaralandığını duymadım" dedi.

Sanık avukatlarından Hülya Ceylan da esasa ilişkin savunmasında "Olay anında birden fazla kişi tabanca ve tüfekle ateş etmiş. Ölenin hangi silahtan ve ne tür silahtan çıkan kurşunla öldüğü belli değil. Benim müvekkilim hiç bir somut delil olmadığı halde tutuklandı. 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum" dedi.

KARARI DUYUNCA AĞLADILAR

Ölen Halil'in babası İsa Şengöz de sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet K.'yı 'olası kastla adam öldürme' suçundan 16 yıl 8 ay, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık İsa Kırtay, 'korku ve panik yaratacak şekilde ateş etme' suçundan 2.5 ay hapis cezasına çarptırılırken, M.K.'nın da delil yetersizliğinden beraat etti.

Karar sonrası sanık yakınlarıyla birlikte gözyaşlarına hakim olamayan avukat Hülya Ceylan, karara itiraz edeceklerini söyledi.