BALDOHAYKO Başkanı Belkıs Biçer ve bir grup hayvansever "Sayın Başbakanımız, hayvan dostlarımızla da beraber yürümek istiyoruz biz bu yollarda" yazılı çelenkle AK Parti İl Başkanlığı önüne geldi. Biçer, burada basın mensuplarına açıklamada bulunurken, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Okur'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere 'imdat' mektubunu verdi. Okur, hayvanseverlerin bu mektubunu Başbakan Erdoğan'a ileteceğini söyledi.

'SON UMUDUMUZ BAŞBAKANIMIZ'

Başkan Biçer, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun bazı maddelerindeki değişikliklerin sahipsiz sokak hayvanları için bir katliam ortamı hazırladığını öne sürdü. Başkan Biçer, "Yeni tasarıdaki değişiklikler hayvanları korumayı ve hakları gözetmeyi değil, bertaraf etmeyi amaçlıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tepkilere rağmen ısrarla pembe, aldatıcı ve gerçeklerden uzak tablolar çizerek teklifin aynen geçmesini sağlamaya çalışıyor. Bu yasa tasarısının Meclis'te kabulü halinde yüzyılın katliamı başlayacak ve bu tarihe bir insanlık suçu olarak geçecektir. Son umudumuz Başbakanımızdır. Başbakanımızın bu duruma müdahale edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

BALDOHAYKO Başkanı Biçer, Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektupta da "Talimatınız üzerine tasarı tekrar incelenmeye alındı. Bu tasarının sivil toplum örgütleri ve bilim kuruluşlarının görüşlerine göre yeniden düzenlenmesini sağlayacağınıza inanıyoruz ve imdat elinizi umutla bekliyoruz" dedi.