Bursaspor'un 10 taraftar derneğinin birleşmesiyle kurulacak olan 'Bursaspor Taraftarlar Federasyonu' ile ilgili bilgilendirme toplantısı geçtiğimiz pazar günü Antalya'da yapıldı. Başkan İbrahim Yazıcı'nın da katıldığı toplantının ardından, bugün Bursaspor'un üniversiteli taraftar grubu olan ÜNİTİMSAH'tan federasyonla ilgili ilk tepki geldi. Yazılı açıklama yapan ÜNİTİMSAH grubu şu ifadeleri kullandı:

"Gazetelerden öğrendiğimiz kadarıyla bazı derneklerin birleşmesiyle, Antalya'da maç öncesi Bursaspor Taraftarlar Federasyonu kurulmuş, kuruluyormuş. Hayırlı olsun. Tam da bu noktada kafamızı kurcalayan sorular var. Başta Teksas olmak üzere, Üniversiteli Bursasporlular Derneği ve 224 Bursa, Çeynç gibi yıllardan bu yana tribünlerin içinde bulunan derneklerin yer almadığı veya almasının istenmediği; bizlerden kaçarcasına sadece kağıt üzerinde yapmış olmak için kurulacak bir federasyonu kabul etmiyoruz.

"GEREKEN YETERLİLİĞE SAHİP DEĞİLLER"

Zira taraftarların çoğunun dışlanarak, bir bütün halde kapsanmadığı bir oluşum bizim için ne federasyondur; ne de taraftar federasyonu ismini almak için gereken yeterliliğe sahip değildir. Her gerçek Bursaspor taraftar derneği doğal bir üye olarak içerisinde yer almadıkça da böyle bir oluşum Bursaspor taraftar federasyonu olarak nezdimizde var olmayacak, gazete küpürlerinde 8 puntodan ibaret bir yazı olarak kalacaktır.

"ÇOCUK ÖLÜ DOĞMUŞTUR"

Sözde birleştirme söylemleriyle, taraftar derneklerinden ve gruplardan saklı hareket eden ve taraftarlarımızın lehine söylem ve eylemlerde bulunmaktan kaçınan, uzun zamandır kulübümüz resmi yayın organına alternatif bir dergi çıkarmaktan başka faaliyeti bulunmayan atıl bir Bursaspor Taraftarlar Derneği'nin ve başkanının liderliğine soyunmaya kalkıştığı bir oluşum asla nazarımızda kabul görmeyecek, meşruiyetini sağlayamayacaktır. Bilesiniz ki; halk arasında sıkça söylenen bir tabirle, çocuk ölü doğmuştur.

"GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLSİN"

Camiamızı ayrı gayrı şeklinde ayırmaya çalışanlara karşın Bursaspor Kulübü Yönetimi'nin de gerekli hassasiyeti üstlenip; bütünlüğü bozmaya fırsat vermeyecek şekilde, içinde taraftarlarımızın çoğunluğun olmadığı bir federasyonu, Bursaspor Taraftar Federasyonu olarak tanıyacağına ihtimal vermiyoruz."


EK(İA/Aİ)