1 NUMARALI GÜNDEM MADDESİ OLDU

Ligi 33 gol kaydederek sezonu gol kralı olarak tamamlayan Burak Yılmaz’a İtalya'nın Lazio Kulübü'nün dışında G"alatasaray’ın da talip olduğu haberlerinin ortaya çıkması Trabzonspor’un bir numaralı gündem maddelerinden biri oldu. Geçen sezon Selçuk, Engin ve Ceyhun’u Trazonspor'dan transfer eden Galatasaray’ın özellikle çok yakın arkadaşı oldukları Selçuk İnan aracılığıyla Burak’ı da ikna etmeye çalıştığı yönündeki haberler tepkilere yol açtı.

"HİÇ BİR KULÜP BİZLE TEMASA GEÇMEDİ"

Asbaşkan Nevzat Şakar, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın çarşamba günü, "Burak’ın transferi için Trabzonspor’u ikna etmek gerek. Trabzon’dan ılımlı yaklaşım görürsek düşünebiliriz” sözlerini değerlendirdi. Galatasaray da dahil olmak üzere hiç bir kulübün Burak konusunda kendileriyle temasa geçmediğini vurgulayan Asbaşkan Nevzat Şakar, şunları söyledi:

"GALATASARAY'IN BÖYLE BİR ŞEY YAPACAĞINI SANMIYORUM"

"Zaten Burak’ın sözleşmesindeki maddeyi biliyorsunuz. Ama Galatasaray’ın böyle bir şey yapacağını, böyle bir tutum izleyeceğini sanmıyorum. Kulüp olarak Burak’ın gitmesini zaten istemiyoruz. Burak bize, (Avrupa kulüplerinden gelen teklifleri değerlendirmek istiyorum) dedi. Kendisiyle yaptığımız görüşmede de takımdan ayrılmasını istemediğimizi, ayrılırsa üzüleceğimizi söyledik. Sonuç olarak bugüne kadar ne kimse Burak için bizimle temasa geçti, ne de sözleşmesinde belirtilen tutarı kulübe yatırdı. Bu nedenle beklemedeyiz."

"YURT DIŞI YURT İÇİ AYRIMI YOK"

Asbaşkan Nevzat Şakar, bu arada Burak’ın sözleşmesinde bulunan, '‘5 milyon euro bonservis bedeli ödenirse gidebilir" maddesinde yurtiçi veya yurtdışı diye bir ayrım bulunmadığını da belirtti.

ALPER POTUK BEKLEMEDE

Eskişehirsporlu Alper Potuk’un transferinde önemli bir gelişme olmadığını açıklayan Asbaşkan Şakar, "Haziran ayı başında yaptığımız görüşmede Eskişehirspor’un 5 milyon euro bonservis istemesi nedeniyle görüşmeyi rafa kaldırmıştık. Şu ana kadar da bu konuda herhangi bir ilerleme olmadı" dedi.

GENÇ OYUNCULAR SEÇİLECEK

Trabzonspor’un Çocuk ve Gençlik Geliştirme Merkezi oyuncu seçme tarihleri belli oldu. Seçmelere katılacak sporcuların 18 Haziran–23 Haziran tarihleri arasında başvuru yapmaları gerektiği bildirildi. Başvuru şartları ve formu da Trazonspor'un internet sitesinden yayınlandı.


ÖA(TM/AÖ)