STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Özgür Yankaya (), Orkun Aktaş (), İsmail Şencan ()


TRABZONSPOR:

29 Tolga ()

30 Serkan ()

23 Giray ()

22 Mustafa ()

5 Cech ()

9 Halil ()

20 Colman ()

24 Aykut ()

92 Olcan ()

25 Alanzinho ()

17 Burak ()


YEDEKLER: 1 Onur, 89 Zeki, 28 Celustka, 12 Henrique, 10 Adrian, 63 Ferhat, 80 Volkan


BURSASPOR:

12 Carson ()

23 Serdar ()

5 Stepanov ()

38 İbrahim ()

6 Vederson ()

33 Ozan ()

21 Adem ()

7 Ndiaye ()

10 Batalla ()

9 Sestak ()

11 Pinto ()

YEDEKLER: 1 Yavuz, 4 Ömer Erdoğan, 42 Hakan Aslantaş, 22 Turgay, 30 Musa, 19 Bangura, 13 Swenson



MAÇTAN NOTLAR:


MAÇ ÖNCESİ YOĞUN KAR YAĞIŞI BAŞLADI


Trabzon’da Bursaspor maçı öncesi öğle saatlerinde hava durumunun futbol oynamaya oldukça elverişli olmasına rağmen maçın başlamasına yaklaşık 2 saat kala yoğun kar yağışı başladı. Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun zemini de bu yağış sonucunda karla kaplanırken, yetkililer hemen çalışmalara başladı. Önce bir traktörle kar temizlendi ardından ise görevliler tahta çekecekler yardımıyla karı temizledi. Maç başlayana kadar yaklaşık 15 dakika arayla saha zemini sürekli olarak temizlendi.

BURAK’A ASİST MUSTAFA’YA FORMAYI KAZANDIRDI

Bordo mavili takımda sakatlığı süren Glowacki, Bursaspor maçında forma giyemedi. Kart cezası sona eren Giray ise 11’de formasına geri döndü. Geçtiğimiz hafta Giray’ın kart cezalısı olması üzerine 11’de forma giyen ve Burak Yılmaz’a harika bir gol pası veren Mustafa Yumlu’da beklenin aksine 11’de görev aldı. Tecrübeli teknik adam Mustafa Yumlu’yu 11’de oynatırken, Celustka’yı da kulübeye çekti.

BAŞKAN ŞENER MAÇI İZLEDİ

Bursaspor maçı öncesi Trabzon'a gelen ve TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa etmesinin ardından yönetim kurulu üyeleriyle bir durum değerlendirmesi yapan Başkan Sadri Şener, maçı da protokol tribününden takip etti.

VOLKAN HASRET GİDERDİ

Trabzonspor’un sezon başında Bursaspor’dan transfer ettiği Mustafa Yumlu eski takım arkadaşlarıyla hasret gitti. Volkan, maç öncesi uzun süre Bursasporlu oyuncularla sohbet etti.

OLCAN AYIN FUTBOLCUSU SEÇİLDİ

TrabzonCell Ayın Futbolcusu” yarışmasında Ocak ayının en iyi futbolcusu Olcan Adın seçildi. Devre arasında Gaziantepspor’dan transfer edilen ve Trabzonspor formasıyla çıktığı 6 maçın 3’ünde gol atan Olcan Adın TrabzonCell abonelerinin gönderdiği oyların yüzde 68’ine sahip olarak TrabzonCell Ayın Futbolcusu ödülünü almaya hak kazandı.

SOĞUĞA RAĞMEN TARAFTARLAR MAÇA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Trabzonsporlu taraftarlar soğuk havaya rağmen Bursaspor maçına yoğun ilgi gösterdi. Bordo mavili taraftarlar kale arkası ve maraton tribünün çok büyük bir bölümüne doldurdu. Trabzonspor’un Bursaspor ile oynadığı karşılaşmada 792'i resmi, 300'ü de özel olmak üzere toplam 1092 güvenlik personeli görev yapacak. Bu arada maça gelen taraftarlara bordo mavi renklerde yağmurluk dağıtıldı.

HAKAN ASLANTAŞ İLK KEZ YEDEK

Bursaspor’un devre arasında Konyaspor’dan transfer ettiği Hakan Aslantaş, ilk kez yedek kulübesinde oturduğu. Geldiği günden itibaren Ertuğrul Sağlam’ın en çok forma verdiği isimlerden olan Hakan Aslantaş’ın yerinde sağbek olarak Serdar Aziz görev yaptı.

BURSA’DAN İKİ OTOBÜS TARAFTAR GELDİ

Bu arada Trabzonspor ile oynanacak olan maçı izlemek için Bursa’dan karayoluyla iki otobüs taraftar geldi. Yeşil beyazlı taraftarlar maçı kendilerine ayrılan bölümden izledi.

BURSASPOR BAŞKANI MAÇA GELEMEDİ

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, hava muhalefeti nedeniyle Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanan maça gelemedi. Bursasporlu yöneticiler ise protokol tribününde yerlerini aldılar.