Terim, yeni yıldızlar değil karakterli oyuncular arıyor

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Fatih Terim Genç Aslanlarını Arıyor” isimli altyapı projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Projeyle ilgili Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Terim, futbol okullarının sadece ekonomik değil, teknik anlamda taşıması gerektiğini belirtti. Sarı-Kırmızılı altyapının artık tam anlamıyla A takıma oyuncu hazırlayacağını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Bunun için örnek bir çalışma içindeyiz. Dünyanın herhangi bir yanında bir çocuk ne yapıyorsa, buradaki de aynısını yapacak. Hangi kaloriyi alıyorsa buradaki de onu alacak.” şeklinde konuştu. Terim, amaçlarının bir çocuğu bile kaybetmemek olduğuna dikkat çekerek, “Futbolda sürekli Messi, Ronaldo, Arda ya da Emre Çolak gibi isimlerin yetişmesi söz konusu değil. Bundan sonraki işimiz, genç yeteneklere sahamızla en kalitelisini yetiştirmek. Her saniye iyi oyuncular çıkmayabilir. Önce insanlık önemli.” diye konuştu.

       Bu arada Galatasaray, Medical Park Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürürken, İstanbul’a gelen Eboue’nin bugün takımla birlikte çalışmaya başlayacağı belirtildi. Öte yandan Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkan İrfan Aktar, Fenerbahçe’nin Wesley Sneijder transferini bozmak istediğini ancak başaramadığını iddia etti. Radyospor’da katıldığı yayında konuşan Aktar, Sarı-Lacivertli bazı yöneticilerin eski futbolcuları Pierre van Hooijdonk’la birlikte İtalya’ya gidip İnter Başkanı Moratti ile görüşmek ve Sneijder transferini bozmak istediklerini söyledi. Ancak Moratti randevu vermeyince görüşmenin olmadığını belirtti. Aktar, centilmenliğin karşılıklı olması gerektiğini ve tek yönlü olduğunda bir anlam ifade etmediğini dile getirdi.