2011 yılında İlk Derece Mahkemesi, İngiltere'nin, bu spor etkinliklerini, 'ulusal ilgi çeken spor karşılaşmaları' kapsamında şifresiz kanallar aracılığıyla ücretsiz yayınlayabileceklerine karar vermişti.

Bu karar, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası karşılaşmalarının yayın haklarının, 'münhasıran' şifreli kanallara satılamayacağı anlamına geliyordu.

FIFA ve UEFA, mahkemenin bu kararın itiraz etmiş, 'şifresiz kanallarda da yayınlanabilecek bu karşılaşmaları, gerçek değerleri üzerinden adil olarak satamadıklarını' belirtmişlerdi.

Ancak Avrupa Adalet Divanı, İlk Derece Mahkemesi'nin 2011 yılında aldığı kararın doğru olduğunu belirtti ve FIFA ve UEFA'nın temyiz talebini reddetti.

İngiltere'de BBC ve ITV, 2014 Dünya Kupası'nın yayın haklarını kazandı ve bu şampiyonanın şifresiz kanallarda yayınlanması garanti altına alındı.

FIFA ve UEFA'nın temyiz davasını kazanmaları durumunda, 2018 yılında Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası şampiyonasının şifreli kanallar üzerinden yayınlanacağı endişesi vardı.

Ancak Avrupa Adalet Divanı, bu tür endişeleri giderecek şekilde FIFA ve UEFA'nın temyiz talebini, 'tamamıyla ve kesin olarak' reddettiğini açıkladı.