Yıldırım Demirören'in başkan adaylığına karşı olduğunu açıklayan ilk kulüp ise Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı yönetim adına konuşan asbaşkan Adnan Öztürk kısaca, "Davada adı geçen bir kulübün başkanının adaylığını olağan karşılamıyoruz" dedi. Adnan Öztürk'ün bu açıklamasının ardından gözler Ali Dürüst'e çevrildi. Bilindiği gibi Ali Dürüst, Mayıs ayında göreve gelen yönetimin hemen hemen bütün icraatlarında Adnan Öztürk ile farklı düşünüyordu. Özellikle 3 Temmuz'tan beri süre gelen sike soruşturması sürecinde, sarı kırmızılı kulübün tavrı konusunda Ali Dürüst ve Adnan Öztürk'ün tam zıt kutupları oluşturdular ve bu durum başkan Ünal Aysal'ı bile zaman zaman gerdi. Hatta Ünal Aysal'ın önümüzdeki aylarda olağanüstü seçim kararı alacağı ve Ali Dürüst ile Adnan Öztürk arasındaki anlaşmazlıklar yüzünden bu ikiliden biri ile yolları ayıracağı bile iddia edildi.

Yıldırım Demirören'in TFF Başkan adaylığı ile ilgili görüşünü açıklayan Ali Dürüst ise şu ifadeyi kullandı;

"Beşiktaş Kulübü'nün dava dosyasında ismi geçiyor. Yıldırım Bey'in adaylığını olağan karşılamıyoruz. Zaten bu konuda Adnan Öztürk kardeşim açıklama yaptı. Ben de katılıyorum."

Bu açıklama gösteriyor ki, aylar sonra Ali Dürüst ile Adnan Öztürk bir konuda fikir birliğine vardı. Deyim yerindeyse Yıldırım Demirören'in başkan adaylığı Galatasaray Yönetimi içindeki bölünmüşlüğü ortadan kaldırdı ve Beşiktaş ile oynanacak derbi öncesinde Galatasaray Yönetimi ilk kez tam kadro bir konuda aynı görüşü savunuyor.



KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL / DHA