Alex üzerinden giderek hem bir dönemi kapatmak isteyen Başkan Yıldırım, hem de takımdaki tüm yıldız futbolcularına gözdağı vermiş oldu.

Futbol olarak dip yapan Fener'i; Aziz Yıldırım-Aykut Kocaman operasyonu ayağa kaldırırken, Aziz Yıldırım'ın hedefi operasyonu büyük yapmak ve sansasyon yaratmaktı. Takım içindeki futbolcular; "Alex'e bile bu yapılırsa" felsefesiyle kendisine çeki düzen verdi. Takım 2 günde bir anda değişip hem daha çok koşmaya hem de gerçek gücünü göstermeye başladı.

TAKIM İÇİNDE ALEX'İ SON YILLARDA SEVMEYENLER DE VARDI

Alex'i sevmeyen, kıskanan futbolcular da var takım içinde. Kaptanın yıllarca takımı sırtlamasının verdiği hazzın yanı sıra, hep ön plana çıkması, heykelinin dikilmesi bazı futbolcuları rahatsız etti. İşin boyutu kıskançlığa kadar ulaştı. Takım içinde kimse takımı ve kaptanı sabote etmedi ama bir soğukluk ve takım olma özellikleri zayıfladı.

Alex operasyonu takımda yeniden üst düzey mücadele, çok koşan ve yardımlaşan bir birliktelik ortaya çıkardı. Fenerbahçe 17'de 16 yapan dönemine döndü... Karakter ortaya koydu...

Ayrıca; bu geçiş döneminde 2 zayıf rakibin denk gelmesi, M'gladbach ile Beşiktaş, Fener'in şansı oldu, Sarı-Lacivertliler Alex krizini avantaja çevirdi, rahat bir nefes aldı.

TERAPİ DEVAM EDECEK

Alex sorunu yüzünden ister istemez olumsuz etkilenen takımda futbolcularla birebir görüşme yapma kararı alan Başkan Yıldırım, terapiye Cristian'dan başlamıştı

Maç için Dusseldorf'a giden uçak yolculuğunda uzun süre Cristian ile görüşen Yıldırım, vatandaşı Alex'in başına gelenlerden etkilenmemesi için bu oyuncusunu motive etti. Kendisine ve yeteneklerine güvendiğini belirten Yıldırım, "Sen Brezilyalı iyi bir yeteneksin. Bundan sonra çok daha iyi olacaksın ve adından çok daha fazla söz ettireceksin. Sana güveniyorum" demişti.

Teknik direktör Aykut Kocaman ise Cristian'a geçen sezonun ikinci yarısını hatırlatarak, "Bundan sonra ofansif orta alanda oynayacaksın, geçe yılın 2. döneminde ve kupa maçlarında olduğu gibi. Uzaktan gollerini ve çabuk paslaşarak attığın asistleri yine bekliyorum" diyerek oyuncusuna güvendiğini dile getirmişti.

Başkan Aziz Yıldırım tüm futbolcularla tek tek görüşerek sorunlarını dinleyecek, gidişat ile ilgili sıkıntılar varsa çözüm arayacak. Futbolcuların düşüncelerini de soracak olan Yıldırım, takımdaki arkadaşlık bağlarının daha da güçlenmesi için yönetimin üzerine düşenleri yeri getirmek için emir verecek.

GÖKHAN'A KAPTANLIK SÜRPRİZİ

Alex'in ayrılmasından sonra takımdaki kaptanlık pazubandını hak eden futbolcular arasında görülen Gökhan Gönül'e 3. kaptanlığın verileceği, bu durumun milli oyuncuyu mutlu ettiği belirtildi. Böylelikle sağ kanat oyuncusu performansını daha da yukarılara taşıdı. Gökhan 1 yılı aşkın bir süredir ara verdiği gollerine Beşiktaş derbisinde 2 golle devam etti.


UD(UD/FG)