Aykut Kocaman'dan 2 yıldızına performans eleştirisi

AEL Limassol maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü 10 puana ulaşmaları durumunda gruptan çıkma adına avantaj sağlayacaklarını söyledi. Kocaman ayrıca iki yıldızı performanslarındaki düşüş nedeniyle eleştirdi.


Aykut Kocaman'ın açıklamaları şu şekilde;

"Şu ana kadar 7 puan almayı başardık. 10 puana yükselip diğer maçı bekleyeceğiz. 5. ve 6. maçlar öncesi bir üst gruba geçmek adına 10 puan çok önemli olabilir. Ana amacımız bu olacak."

"Saha dışındaki olaylarla ilgili birşeyler söylemek istiyorum. Güney Kıbrıs'a ayak bastığımız andan gidene kadar çok iyi ağırlandık. Kafamızda olan olumsuz hiçbir şeye izin vermeyip çok iyi misafirperverlik örneği gösterdiler. Şimdi bizim de buradan taraftarımızdan en büyük dileğimiz bu olacak. Hem ben ve hem de oyuncularımız saha içinde yenmek adına tüm gücümüzü gösterirken taraftarımızın da dikkatli olmasını istiyoruz. Taraftarımız biraz sınırda gidiyor. Limitleri zorluyorlar cezalarla karşı karşıyayız. Çok uzun süredir cezalarla gidiyoruz. Fenerbahçe için hoş bir durum değil. Bu konuda hepimizin dikkatli olması yine hepimizin lehine olacak."

Meireles'i kadroya almayı düşünüyorum

"Mehmet Topal ve Yobo hazır. Meireles'i kadroya almayı düşünüyorum. Saklamanın anlamı yok ama son antrenmandaki durumu da önemli. Mehmet Topuz'un ise çok eksiği var."

"Adım adım gitmekte fayda var. En önemli amacımız gruptan çıkmayı başarmak. Transfer için eksiklerle ilgili planlamayı yapacağız. Daha önce de böyle yaptık"

2 oyuncuya eleştiri

"Stoch bıraktığı yerde değil. Umarım düzelir. Stoch bilinen bir oyuncu. Oyuncuların inişleri çıkışları olabilir. Krasic'in performansında da düşüş var. Bazı oyuncular mesela Kuyt ve Niang gibi geldikleri andan itibaren yüksek performansla başlayıp öyle gidiyorlar. Ama bazı oyuncular ise yavaş yavaş üzerine koyarak gidiyor. Krasic'in karakterini bilemediğim için ne yönde gider bilmiyorum. Ama beklediğimiz gibi giderse bize eşik atlatır"

Anormal olaylar yaşadık

 "Şu an bu takımın istediğim takım olduğunu söylersem bu herkes için yanıltıcı olur. Skorlar son dönemde iyi gidiyor ama ligde kaybettiğimiz puanların sıkıntısını çekiyoruz. Şu andaki algı olumsuz. Arka arkaya galibiyetlerle benim, takım, oyunumuz hakkımızdaki algıları değiştirebiliriz. Bazı anormal olaylar yaşadık. Bu oyuncuları bir M'Gladbach maçında bir araya getirebildik. Bu arkadaşlarımız bütün takım arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde takımın süresi konusunda konuşmak daha mantıklı olacaktır."

Sezer Öztürk'ün mesajı netti

"Bizim işimizin en büyük parçası heyecandır. Ancak yarına özgü fazla ya da eksik bir heyecan yok. Akhisar maçında Sezer Öztürk net bir görüntü verdi. Bu takım için güçlü bir alternatif ve seçenek olduğunu gösterdi. Bu hem benim hem Sezer hem de taraftar için çok sevindiriciydi."