Die Welt gazetesinde yer alan bir haberde, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nden IŞİD saflarına katılan bir militan tarafından paylaşılan video mesajında, ABD'ye hitaben, "Sizleri bekliyoruz! 1400 yıldır sizleri bekliyoruz" sözlerinin ardından, "Aynısı sizler için de gerçerli, Ey Almanlar! Pislik Merkel! Sen, İsrail'e hediyelerini verdikten sonra. Hepiniz toplanın! Hollande, Cameron, Putin! Müslümanlara karşı birlik olun. Kaybedeceksiniz" ifadelerinin kullanıldığı kaydedildi.

Mesajında Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki Müslümanlara seslenen Alman cihatçının, “Pisliklerle birlikte oturmayın. IŞİD saflarına katılın, Allah yolunda savaşın" çağrısında bulunduğu belirtiliyor.

Die Welt gazetesinin güvenlik birimlerine dayanarak verdiği habere göre, tehdit mesajını gönderen kişi "Ebu Davut" lakaplı Alman

Michael N.'nin Almanya tarafından 2012 yılında yasaklanan "Millatu Ibrahim" örgütüne dahil olduğu ve Solingen'de Millatu İbrahim camisinde vaaz verdiği belirtiliyor.

Michael N., 2012 yılında ailesiyle birlikte Almanya'yı terk ederek Mısır'a gitmiş, daha sonra da kısa bir süre Libya'ya oradan da Suriye'ye geçmiş.