İMC TV ve Hayatın Sesi televizyonlarının yayın yaptığı binalara polis baskın düzenledi. İki kanalın binasına mühür vuruldu.

Yurtdışındaki uydular üzerinden yayın yapan İMC TV ve Hayatın Sesi, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname uyarınca mühürlendi. İki kanalın binasına da polis tarafından baskın düzenlendiği ve canlı yayınların durdurulduğu bildirildi. Polis baskınını sosyal medya üzerinden Periscope aracılığı ile canlı yayınlayan İMC TV çalışanları, kanalın kapatılmasını alkışlayarak protesto etti. 

Hayatın Sesi televizyonu da polis baskınıyla yayın yapması engellenerek mühürlendi.



Polis Özgür Radyo'ya da baskın düzenleyerek çalışanları gözaltına aldı. Radyo çalışanları polisin binaya girişini engellemek istediği ve polisin kapıyı kırarak binaya girdiği bildirildi. Radyo çalışanları gözaltına alınanların isimlerini sosyal medya üzerinden duyurdu. 

Daha önce TÜRKSAT'tan çıkarılan ve uydu üzerinden yayın yapması engellenen İMC TV'nin internet üzerinden erişimi de yasaklanmıştı. İMC'nin yanı sıra Hayatın Sesi TV ve TV 10'un, ayrıca Özgür Radyo'nun da internet sayfalarına erişimin engellendiği bildirildi. Yayın durdurma kararları OHAL sürecinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alındı.

KHK uyarınca çarşamba akşamı uydu üzerinden yayın yapan 12 televizyon ve 11 radyo kanalı kapatılmıştı. Yayın kuruluşlarının isimleri RTÜK tarafından dün TÜRKSAT'a bildirilmişti. DW/HS/BK