Gazete, İHA pilotlarının vasat maaşlar, uzun çalışma saatleri ve sivilleri öldürme korkusu nedeniyle operasyonların azalmasını istediğini belirtiyor.

Haberde, ABD'li üst düzey yetkililerin IŞİD'e karşı operasyonların sıklaştırılması talebine rağmen, ABD Savunma Bakanı Ash Carter'ın günde 65 İHA operasyonun 60'a indirilmesini onayladığı kaydediliyor.

Ve şöyle devam ediyor: 
"ABD hava kuvvetlerinin kamuoyuyla paylaşılmayan raporuna göre, İHA pilotlarının en çok endişelendikleri konunun başında sivillerin öldürülmesi geliyor. Operasyonların azalması, raporla uyuşuyor."

"Nevada'daki Creech hava üssünde insansız hava araçlarının operasyonlarını yöneten Albay James Cluff gazetecilere yaptığı açıklamada 'Her gün bu üs savaşta. Bu çocuklar annelerinin bodrum katında video oyunları oynamıyor' dedi."

'Ukrayna'da gazeteciler endişeli'


Independent gazetesi, Ukrayna'da gazetecilerin şiddet kullanılarak gözaltına alınmasının basında korku yarattığını yazıyor. Haberde Rusya'nın önde gelen gazetecilerinden birinin Donetsk'te Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu bölgede gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı belirtiliyor. Bu durumun Ukrayna'da çalışan gazetecilerin endişelerini artırdığı ileri sürülüyor.

Novaya Gazeta muhabiri Pavel Kanygin, Independent gazetesine yetkililerin kendisini gözaltına aldığını, dövdüğünü ve 5 saat boyunca güvenlik güçleri tarafından sorgulandığını söyledi.
Gazeteci daha sonra Ukrayna sınırının Rusya tarafında serbest bırakıldığını belirtti. Independent, Kanygin'in gözünde bir morluk ve kırık bir dişle serbest bırakıldığını ekliyor.

Beyaz gecelerde oruç tutanlar


Guardian gazetesinde bugün Ramazan'ın ilk günü nedeniyle beyaz gecelerde oruç tutan kişilerle ilgili bir yazı yer alıyor. Gazete, Rusya'nın St. Petersburg ve diğer kuzey şehirlerinde Haziran ayında güneşin neredeyse hiç batmadığını yazıyor. "Beyaz geceler" olarak anılan bu dönemde geceye en yakın durumun birkaç saat süren gün batımı olduğu belirtiliyor.

Haberde 1 milyon nüfuslu St. Petersburg'un beyaz gecelerden en fazla etkilenen şehir olduğu kaydediliyor. ve bunun Müslüman nüfus için zorlayıcı olduğu ifade ediliyor. Haber şöyle devam ediyor: "St. Petersburg'daki bazı İslami yetkililer, uzun süren gündüzlerin inançlarını sınayan bir durumdan ibaret olduğunu söylüyor. St. Petersburg ve Kuzeybatı Bölgesel Müslüman Maneviyat Merkezi'nden ismini vermek istemeyen bir yetkili 'St. Petersburg'da Müslümanlar bunu bir test olarak görüyor. ... Oruç tutan Müslümanlar 21-22 saat hiçbir şey yemeyecekler, yemek ve içmek için yalnızca 3 saat zamanları olacak' diyor."

"Bazı İslami kaynaklar ise, bu kadar kuzeyde yaşayan Müslümanların Mekke ya da en yakındaki Müslüman şehrinin saatlerine göre oruç tutabileceğini öngörüyor."

Suudi Arabistan'dan Putin'e Suriye ziyareti


Financial Times gazetesinde bugün yer alan habere göre Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Salman'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ziyaret edeceğini yazıyor. Haberde, Suudi bakanın Putin'i "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın sonunun geldiğine" ikna etmeye çalışacağı ve Rusya'nın Esad'a verdiği desteğin Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yaradığını savunacağı belirtiliyor.