Ülkenin kuzeyindeki Antey-St-Andre kasabasında din eğitimi veren peder Don Zibigniew çocuklara, Noel Baba'nın gerçek olmadığını söyleyerek, şekerleme almaları için ailelerinin verdiği parayı kiliseye bağışlamalarını istedi.

Çocukların bu sözleri ailelerine anlatması üzerine ise öfkeli anne babalar bir protesto gösterisi düzenledi. La Stampa gazetesinin haberine göre bazı veliler gösteriye Noel Baba'nın elfleri gibi giyinerek katıldı. Kilisenin önünde yapılan gösteride, Don Zibigniew'in cezalandırılması talebiyle imza da toplandı.

Gösteriye katılan velilerden biri, "Tüm çocuklar er ya da geç Noel Baba'nın gerçekten var olmadığını, hediyelerin ren geyiklerinin çektiği sihirli bir kızakla getirilmediğini üzülerek keşfeder. Ama bunu çocuklara açıklayan kişi, aile dışından bir yabancı olmamalı" diye isyan etti.

Protesto eylemini organize eden babalardan Davide Li Veli de, "Çocukların hayallerini yıkmak ve ailelerin görevini üstlenmek din adamlarının haddi değil. Noel Baba figürünün çocuklar için ne kadar önemli olduğunu unutan böyle yetişkinlerin olması üzücü. Çocukların hayal kurmasını neden engellemek istiyorlar?" dedi.

Veliler, Don Zibigniew'in çocuklara ayrıca kilisedeki ayinlere katılmamanın "ölümcül bir günah" olduğunu da söylediğinden şikayet etti.

Kasaba halkının tepkisi üzerine ise bir kilise yetkilisi, Polonyalı din adamı Don Zibigniew'in İtalyancasının iyi olmadığını ve bu yüzden kendini yanlış ifade etmiş olabileceğini öne sürdü.

Papaz Marco Poletto, "Sanırım sorun Polonyalı din adamının zayıf İtalyancasından kaynaklanıyor. Bazen ettiği dualar bile anlaşılamayabiliyor. Biz çocuklara Noel'in büyüsüne inanmalarını söylüyoruz.

Noel Baba'nın da, Demre Piskoposu Aziz Nicola'ya dayanan ve dünya çapındaki pek çok kültürde bulunan bir figür olduğunu anlatıyoruz" diyerek kızgın velileri sakinleştirmeye çalıştı.