Almanca üst yazılı olarak sahnelenen oyuna Türkiye kökenli ve Alman  tiyatro severler büyük ilgi gösterdi.  Salonu dolduran yüzlerce izleyici oyuncuları dakikalarca alkışladı.


AFİFE TİYATRO ÖDÜLÜ'NE ADAY GÖSTERİLDİ

Erkan Uyanıksoy, Elif Temuçin ve Firuze Engin tarafından 2006 yılında kurulan ReBrZe Tiyatrosu şimdiye kadar kadar 11 oyun sahneye koydu. Ekibin son oyunu "Machbeth - İki kişilik kabus" oldu. Bu yıl başında Prömiyeri İstanbul'da yapılan oyun 13 Ekim'de Bremen Shakespeare Company'de, 15 tarihinde de Hannover Kulturzentrum Pavillon salonunda sahnelendi. Erkan Uyanıksoy ile Elif Temuçin tarafından oynanan oyun tiyatro severlerin büyük beğenisini topladı. Bu yıl Afife Tiyatro ödülüne iki dalda aday gösterilen ReBeZe Tiyatrosu oyuncuları, sahne sonunda seyirciyle de söyleşi yaptı. Türk tiyatroculara Alman yetkililer tarafından oyun sonunda çiçekler verildi.



MACBETH OYUNU EKİBİ ULUSLARARASI ALANA TAŞIDI

Tiyatronun kurucularından ve oyuncularından Erkan Uyanıksoy 400 yıllık oyuna çağdaş bir kimlik kazandırarak sahnelediklerini,  Almanya'da gördükleri ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. "Machbeth - İki kişilik kabus"  oyunuyla kendilerini biranda Uluslar arası arenada bulduklarını anlatan Uyanıksoy, "Machbeth'i tercih edişimizin iki nedeni var. Bunlardan birincisi; yaşadığımız zamanın sosyal, politik ve ekonomik sorunlarına ışık tutması, ikincisi ,ise çok sağlam bir sahne metni olması" dedi.