Mustafa Akpolat


26 Ekim Cumartesi günü Hamburg-Haus Doormannsweg 12 adresinde, Grup Kunduz Düşleri'nin seslendirdiği eserler ve İzmir'den konuk olan  Şair Namık Kuyumcu'nun okuduğu şiirler eşliğinde bir anma etkinliği gerçekleşti. Türkçe, Kürtçe, Yunanca, Farsça eserlerin yorumlanmasıyla birlikte, Neşet Ertaş'ın sevilen eserleri de seslendirildi.

Etkinliğe gelen konuklara giriş ücretine dahil olarak Namık Kuyumcu'nun bir Şiir kitabı hediye edildi.

Mütevazi, doğal ve içten bir emekle hazırlanan Neşet Ertaş'ın ''Neredesin Sen'' eseriyle başlayan etkinlikte, Cemalettin Zeyrek, Ozanın eserlerini seslendirirken grup üyeleriden Nikoletta Anastasiou Yunanca, Omied Khademsaba'da Farsça  şarkılar söyleyerek  ayrı bir zenginlikle, Ertaş'ın ''Bozkırın tezenesi''ne enternasyonal bir tat kattılar.

Şair Namık Kuyumcu'da kendi şiir kitaplarından okuduğu şiirlerin yanı sıra sarkı ve türkülerede eşilk ederek sıcak bir atmosferde güzel bir etkinlik gerçekleştirildi.

Şair Namık Kuyumcu, Grup Kunduz Düşleri ile ilgili olarak, adınının anlamını, Kunduz'un doğadaki işlevinden, mimari yeteneğinden yola çıkarak kendilerine Kunduz düşleri adını koymuşlar. Bu bir raslantı değil bir tercihtir, Kunduz,un  akıntıya karşı yüzmesi bizi anlatıyor. gerek ülkemizde gereksede yaşadığımız ülkelerde sisteme, düzene, adaletsizliğe karşı koyan. akıntıya karşı kürek çekenleriz. Bir anlamda akıntıya kapılanlardan değil, akıntıya karşı mücadele eden, posta koyan serüvencileriz. Bundan dolayı gruptaki arkadaşlar, Kunduz'un imgesel halinden kendilerini ifade ediyorlar.'' dedi. Şair Kuyumcu etkinlik sonrası, kitaplarını imzaladı ve  konuklarla sohbet etti.

Grup Kunduz Düşleri, Bariton Saxophon, Basgitar: Joachim Lützow, Saxophon,Saz, Solist: Cemalettin Zeyrek,  Klarnet: Omied Khademsaba, Gitar: Yılmaz Çalış, Perkussion: Erol, Def / Solist: Nikoletta Anastasiou
Etkinliği çeşitli sanat ve demokratik çevrelerden seçkin bir izleyici kitlesinin yanında, Yeşiller Milletvekili Filiz Demirel, CHP  Hamburg ve SH derneği eşbaşkanı Murat Arslan, Alevi Kültür Derneği ikinci Başkanı Av.Mahmut Erdem, Alman Sendikalar Birliği bünyesinde 'Arbeit und Leben' proje yetkilisi Canan Yıldırım ve basın  mensupları ilgiyle izlediler.