Kentin Altona semtinde Hospitalstrasse 111, TGH Haus 7 Salonu'nda  gerçekleşen kutlamaya her kademeden çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

25 yıl gururu

İstasyon-Tiyatro-İletişim kurucularından Serap Sadak ve Olgay Sadak davetlilerle yakından ilgilenip 25. yıl gururu yaşadılar.



Davetlilerle geçen 25 yılla ilgili sohbetler edilip bazı oyunlardan kısa sahneler aktarılıp güzel saatler yaşanıp davetliler gönüllerince eğlendiler. “Kadıncıklar”, “Gözü  Kara Alaturka”, “Sınır”, “Hadi Öldürsene”, “Canikom”, “Yangın Yerinde Orkideler”, “Kadınlık Bizde Kalsın”, “Düdüklüde Kıymalı Bamya”, “Kutu Kutu” gibi bir çok oyunlara İstasyon-Tiyatro-İletişim imza atmakla tanınıyor.



Genç kuşaklar önemli

Konu ile ilgili Olgay Sadak, “1989 yılında Türk Toplumu e.V. çatısı altında bir çalışma grubu olarak biraraya geldik. Başlangıçta önümüze çıkan engeller nedeni ile çalışmalarımıza zaman zaman ara vermek zorunda kaldık. İçinde yaşadığımız toplumun yerleşik unsurları olarak, Türkiye kökenli insanların sosyal ve kültürel gereksinmelerine dönük birşeyler yapabilme çabası, Türkçe'yi önemli genç kuşaklara taşıma istemi, çekirdek grubu yeniden yoğun çalışmaya itti. Temel eğitim, dil ve oyunculuk sahne hazırlığı gibi tecrübelerimizi geliştirdik. Bugün 25.yılımızı gururla kutluyoruz çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.