Yönetmen ve yapımcı Taha Altaylı ile basın mensuplarının karşısına geçen Roth’a, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Eşbaşkan Roth yaptığı esprilerle sık sık kendisini dinleyenleri güldürdü. İlk kez bir sinema filminde rol aldığını ve oyunculuğun çok zor olduğunu belirten Roth, “Yüksel Aksu bana m filmde rol teklif ettiğinde çok şaşırdım ve ne rolünü oynayacağımı sordum. Bana kendimi oynayacağımı söyledi ve şoke oldum. Çünkü Claudia Roth’u oynamak dünyanın en zor şeyi. Ben beni oynarken çok zorlandım. Ama ilk kez bir doğa ve ekolojiyi koruma adına rol aldığım filmden büyük keyif aldım.

Ödül alacağına eminim

Yedi yıl sonra emekli olduğumda sanırım sinemaya dönebilirim. Bugün ilk kez 6 dakikalık rolüm olan filmin tamamını izleyeceğim. Ama siz benim rol aldığım sahneleri gözlerinizi kapatarak izlerseniz film daha keyifli hale gelir” dedi. ’

Entelköy Efeköy’e Karşı’ filmini en kısa zamanda Berlin ve Nürnberg Film Festivalleri’nde görmek istediğini dile getiren Roth, “Bu filmin uluslararası film festivallerinde birçok ödül alacağına inanıyorum. Ekoloji ve doğanın korunmasını yöresel insanların da kullandığı bir dil ve komediyle harmanlayan, hem güldüren hem de geleceğe yönelik büyük dersler veren bu filmi Sayın Başbakan Erdoğan da mutlaka izlemeli. Umarım bu filmi izledikten sonra Sayın Erdoğan, nükleer enerji ve santrallerden vazgeçer” diye konuştu.