Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü kurucusu ve eşi Jochen Menzel ile birlikte kurduğu transfer-film aracılığı ile  Alman toplumu ile ortak yaşamı konu alan 30  film üreten Gülseren Suzan Menzel'e, Eğitim, Kültür ve Uyum alanlarında yaptığı gönüllü çalışmaları nedeniyle Nürnberg Büyük Şehir Belediyesi tarafından Onur Madalyası verildi.

 

BAVYERA SOSYAL MADALYASI VAR


1978-2004 yılları arasında AWO' da Türkdanış olarak,  Nürnberg Metropol Bölgesinde yaşayan 50 bin vatandaşımıza hizmet veren Gülseren Suzan Menzel, kadın hakları, çeşitlilik zenginliktir düşüncesi ile yaptığı bütün bu sosyal çalışmalarından dolayı,2013 yılında da Bavyera sosyal Madalyası ile taltif edilmişti.

 


MADALYAYI BELEDİYE BAŞKANININ ELİNDEN ALDI


Özel davetlilerin katıldığı ve Belediye Güzel Salonunda gerçekleşen törende Gülseren Suzan Menzel ile birlikte eski Belediye Başkan Yardımcısı Horst Förther, Hans Paul Seel ve Ruth Angermeyer'de onur madalyası ile taltif edildiler. Gülseren Suzan Menzel, ödülünü  Büyük Şehir Belediye Başkanı Ulrich Maly'nin elinden aldı. Maly yaptığı konuşmada Gülseren Suzan Menzel'in meziyetlerini ve çalışmalarını övdü.

 

KADINLAR KULUBÜ DE ÇİÇEK VERDİ


Töreni takip eden Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Başkanı İlknur Reiche ve idare heyeti  kurucu ve eski Başkanları olan Gülseren Menzel'i tek tek tebrik ederek ona çiçek verdiler. Gülseren yaptığı teşekkür konuşmasında, bin yıllık Nurnberg Kenti onur madalyası almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi