Festival boyunca Almanya ve Türkiye’den davet edilen sanatçı, yazar, gazeteci konuklarla insan hakları teması işlenecek.

Literatürk organize ekibinden Semra Uzun-Önder, “Dünya çapında ama özellikle Türkiye'de ve Almanya'da son dönemlerde gerçekleşen yaşanan olaylar, mülteci sorunu duyarsız kalınabilecek gibi değildi. Bunları konuşunca bu seneki temamız insan hakları olsun dedik ve programımızı oluşturduk” dedi.

Festival boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklerde İnsan Hakları teması etrafında Almanya ve Türkiye’den katılacak olan konuklarla birlikte yaşamın temellerine ışık tutacak.



CAN DÜNDAR, ECE TEMELKURAN VE DOĞAN AKHANLI LITERATÜRK'TE


Festival kapsamında gerçekleşecek etkinlik, söyleşi ve okumalarda 2015 Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Selmin Çalışkan, Yazar Sibel Hürtaş, Yazar Doğan Akhanlı, Köşe Yazarı Hayko Bağdat, Yazar Tuna Kiremitçi, Gazeteci-yazar Sibel Oral, Gazeteci-yazar Ece Temelkuran, Yazar, editör ve çevirmen Tanıl Bora, Gazeteci ve yazar Can Dündar ile Deniz Gezmiş’in ağabeyi Hamdi Gezmiş festival süresince insan hakları üzerine konuşacak.

ÇARŞI GRUBU DA KONUK

Festival kapsamında ayrıca Çarşı Grubu ve Dortmund Ultra temsilcileri de futbol, siyaset ve toplum ilişkisini irdeleyecek.


Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi,  http://www.literatuerk.com/programm/ sitesinden alınabilir.