Mehmet ATAK'ın Haberi

Divan Başkanlığı’nı Bayram İnan,  yardımcılıklarını ise Ali Kurtuldu ile Mehmet Saltuk’un yaptığı genel kurul toplantısı, kayıtlı 80 üyeye rağmen 24 üyenin katılımıyla ve tüzük gereğince 1 saatlik bekleme sonunda çoğunluk aranmadan gerçekleştirildi.


Son derece olgun bir havada geçen toplantıda Yönetim Kurulu faaliyet raporunu sunan Başkan Malik Karabulut,  yönetim olarak çeşitli konularda yaptıkları ve  13 madde halinde  topladığı çalışmalarından örnekler  sundu  ve dernek tüzüğü üzerinde düzenleme çalışmalarına başlandığını  ifade etti. Mali raporu üyelere açıklayan Halis Yuyucu, bu yönetimin 2010 yılında işbaşına geldiğinde dernek kasasında 3617 Euro bulunduğunu, şimdi ise  bu rakamın  artı 3717 Euro  olduğunu  belirtti. Denetleme Kurulu adına konuşan Azmi Akgül de sunulan rakamları tescil etti.

KONUŞMACILAR

ALİ KURTULDU: „TGH üyelikleri hesaplanarak üye sayılarını şişirmeye gerek yok.. Tüzük maddeleri  işletilsin..“

HÜSEYIN YILMAZ: „ Tüzük şimdiye kadar çoktan bitirilmeliydi. Derneklerin amaçlarından biri de daha fazla üye kazanmak olmalıdır.“

MALİK KARABULUT: „1 yıl önce Gemeinnützig“  bir dernek olabilmemiz  için tüzük maddelerinde değişiklik  yapmamız konusunda Finanzamt’tan  bize uyarı geldi. Fakat,  bu arada 3 yöneticimiz istifa ettiği için hazırlıklarımızı tamamlayamadık.“

SAADET DORUK: „ Burada genellikle öğrenciler üzerinde konuşuldu ama veliler ve aileler de eğitim açısından çok önemli.. Eğitim esas olarak aileden başlar."

ZERRİN KONYALIOĞLU: „ Çocuklar aptallıklarından değil, disiplinsizlikten dolayı okulu bırakıyorlar.“

GÜNGÖR YILMAZ :“ Özellikle eğitimle ilgili çalışmalar yapan bu derneğin Yönetim Kurulu’nda  ağırlık kadınlardan olmalıdır ki olumlu çalışmalar yapılabilsin.. Bu konuda iş kadına düşer.. Yoksa verim alamayız.“
YÖNETİME KİMLER SEÇİLDİ ?

HTVB’ni genel kurul toplantısında raporlar üzerinde yapılan müzakerelerin tamamlanmasından sonra yapılan oylamada, eski yönetim oybirliği ile aklandı ve seçimlere geçildi.
Gizli oyla yapılan seçimlerde Yönetim ve Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan:  Malik Karabulut
Başkan Yardımcısı: Zerrin Konyalıoğlu
Sekreter:  Çoşkun Aksu
Sayman: Asalettin Soylu
Yön. K. Üyesi:  Güngör Bayrak
Yön. K. Üyesi: Safiye Bayazit
Yön. K. Üyesi: Saadet Doruk
Yedek Üyeler: Meltem  İlter  ve İbrahim Çiftçi
DENETLEME KURULU:  Azmi Akgül, Gül Sezgin, Haşmet Düzgüner.

FÖTED (Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu) ÜYELİKLERİ: Azmi Akgül, Meltem İlter, Aziz Balçık, Asalettin Soylu.
TGH DELEGELERİ ise Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.

Başkan'dan ilk açıklama:

Kongreye katılan üyelere genel kurul sonrası teşekkür eden M.Karabulut, yaptığı açıklamada; "Alman Medyası tarafından sürekli tenkit edilmekteyiz. Göçmenlerin eğitimi konusunda yakında bir anket çalışması yapacağız. İki dilli eğitimin önemine dikkat çekeceğiz. Anket sonuçlarını da Medya ve kamuoyuyla paylaşacağız" demeciyle önümüzdeki süreçte Veliler Birliğinin faaliyetlerine hız vereceğinin mesajını da vermiş oldu.

Fotoğraflar: Faruk Yüksek