Haber Merkezi

Aralarında Hamburg'da 2000'e yakın kişiye iş olanağı sağlayan saygın işadamlarından 
Gürol Gür, (Schanzen Bäckerei) Musa Özer, ( Kaplan Döner) Hulusi Işıltan, ( Onur Market) Bülent İreçge, ( Fındık İthalatçısı) Mehmet Geyik, (Didem Kuyumculuk) Mehmet Günyar, (Gol Lounge) Ahmet Geyik ( Gastronomi ve Benzin istasyonu) ve Doğan Kodaş'ın da ( emlakçı-sigortacı) bulunduğu Inter Hamburg Yönetim Kurulu Üyeleri adına Başkan Mehmet Geyik bir basın açıklamasıylaNebahat Güçlü'yü ileri sürdüğü iddialarını ispat etmeye davet etti.



GEYİK:TGH ADINA YAPILAN AÇIKLAMA CİDDİYETTEN UZAKTIR


Yaklaşık 100'e yakın gencin yılda 30-40 bin Euro miktarındaki masrafını gönüllü olarak karşıladıklarını ifade eden Geyik, TGH Başkanı Nebahat Güçlü'nün yaptığı açıklamasıyla kendilerini bir nevi rüşvet istemekle suçladığını belirterek, bunun tek kelimeyle "talihsiz" olduğunu ifade etti. Öte yandan, iki senedir Inter Hamburg'a üyelik aidatını dahi ödemeyen bir kişinin TGH adına yaptığı suçlamasına anlam veremediklerini belirten Geyik, "FB Kulübünün kullandığı iddia edilen odada, TV çalınmış ama, kimse odaya girmediği için uzun süre haberleri dahi olmamış" diyerek, TGH adına yapılan açıklamaların maksatlı ve ciddiyetten uzak olduğunu açıkladı. 



Konuyla ilgili görüşünü almak için çeşitli kereler telefonla aradığımız TGH Başkanı Nebahat Güçlü'nün cevap vermemesini yorumsuz bırakıyoruz. 

NEBAHAT GÜÇLÜ'YE İLK TEPKİ YÜKSEL KILIÇ'IN İSTIFASIYLA GELMİŞTİ



Hatırlanacağı üzere geçen yıl Kasım ayında TGH Yönetim Kurulu Üyesi ve Inter Hamburg Kulübü yöneticisi Yüksel Kılıç, Başkan Nebahat Güçlü'yü dernek gelir gider hesapları konusunda şeffaf olmadığı, kendisine mali bilgilerin gösterilmediğini ileri sürerek, istifasını sunmuştu.

KILIÇ: GÜÇLÜ, POLİTİK İKBALLERİNE BASAMAK MI YAPIYOR?

Kılıç açıklamasında şunlara yer vermişti: "
Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yonetim anlayışı ile hizmet edeceğine söz vererek göreve gelen Başkan Nebahat Güçlü verdiği sözleri unutmuştur. Bir yonetim kurulu üyesi olarak yapılanlardan habersizim. Geçen dönemki yönetimi şeffaf olmamakla suçlayan, 25 dernekte düzenlenen dil kurslarından elde edilen yaklaşık bir milyon Euro nun hesabının verilemediğini söyleyerek, hesap soracağız diyen Nebahat Güçlü'ye soruyorum. TGH yönetim kurulu üyesi olarak bana dahi gelir gider hesaplan ile ilgili bilgi verilmiyor. Bu mudur Nebahat Güçlü’nün şeffaf yönetim anlayışı? Bu mudur hesap sormak! Bütün kamuoyu soruyor: Nebahat Güçlü’nün amacı nedir? Dernek üyelerimizin beklentilerine cevap versin diye seçilen Güçlü, insanların umutlarını politik ikballerine basamak mı yapmaktadır. Derneklere seçim öncesi verdiği sozlerin hiç mi bir önemi yoktur."

INTER HAMBURG YÖNETİM KURULU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Altona semtindeki tek Türk Spor Kulübü olan Inter Hamburg Başkanı Mehmet Geyik'in son gelişmelerle ilgili basın ve kamuoyuna yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: 



BASIN  AÇIKLAMASI   

"Son günlerde özellikle  bir Internet gazetesinde  yer alan , Inter Hamburg  ile Hamburg Türk Toplumu (TGH) arasında „TGH Inter Hamburg'a neden yardım etmiyor“  haberi doğrultusunda  haber sonrası yapılan açıklamalara istinaden  Inter Hamburg  spor kulübü olarak bu açıklamamızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Inter Hamburg kulübü olarak  bu haber sonrası yıpratılma amacına yönelik açıklamalar kulüp yönetimi olarak bizleri üzmüştür.Yapılan açıklamalar tamamen asılsiz olup,kulübümüzü karalama  kampanyası haline dönüştürülmek isteniyor.

25 YILDIR TGH ÜYESİYİZ 

1)Biz TGH'ya 25 yıldır üyeyiz. Şimdiye kadar hiç bir talebimiz olmamıştır.

2)TGH'nin sayın başkanı Nebahat Güçlü“nün taaki bize gelerek  TGH'ya başkan olmasına kadar .

3)Bizim tek gençlere yönelik çalışma yaptığımızı gençlere daha faydalı olacağını ,TGH'ya üye olan dernekler içerisinde tek aktif Inter Hamburg olduğunu söyleyerek bizim kendisini TGH'ya delege olarak göndermemizi, gençlerin hakkını  savunacağını söyleyerek Inter Hamburg'a üye oldu. O zamana kadar biz TGH'ya hiç sıcak bakmamıştık. Gelen davetlerine katılmadık.

4)Bize sayın Nebahat Güçlü tarafından söylenen TGH'da büyük paraların döndüğünü, bunların derneklerin parası olduğunu, neden hakkimizi savunmadığımızı, kendisinin başkan olduğu takdirde bütün derneklerin hakkini savunacağını taahhüt etmişti.

TGH BAŞKANI GÜÇLÜ INTER HAMBURG'A RANDEVU VERDİ GÖRÜŞMEYE GELMEDİ

5 Inter Hamburg'a en azından malzemesini, bilgisayarını, çamaşır makinesini koyabileceği bir yer sözünü bize vermişti. Ama gelinen noktada TGH'ya başkan oldu. İlk kez üyelerine yemek verdi. Inter Hamburg'u bu yemeğe davet etmedi. Verdiği randevulara (termin) gelmedi.

Verdiği randevuya hastayım diyerek gelmeyen TGH başkanı Nebahat Güçlü, neden gelmedi. Neredeydi? Biz nerede olduğunu biliyorduk.

Bize bir oda gösterildi. Ancak bir spor kulübünün ihtiyacına uygun oda değildi. Verdiği odaya ne malzeme, nede çamaşır makinesi koyabilirdik. Herkesin girebileceği bir oda bir futbol kulübüne  uygun olamazdı. Ben bilgisayarımı, malzemelerimi, çamaşır makinesini, dosyalarımı herkesin girdiği bir odaya nasıl yerleştirebilirim.? Kulüp yönetenler, kendisini sporun içinde görenler bunu iyi bilirler.

6) Gelelim 1000 Euro konusuna

BAŞKAN GÜÇLÜ VE DENETLEME KURULU ÜYESİ SIPAHİ SÖZ VERDİ

TGH Başkanı ve Denetleme Kurulu Üyesi sayın Mesut Sipahi tarafından bizim ilerde kulüp binası tutup 1000 Euro’ya kadar kira parası vereceklerini bizatihi söz verdiler. Antrenör parası, gençlere malzeme alacaklarını bizzat kendilerini seçtiğimiz takdirde bunları bize söz verdiler. Biz kendilerinden para istemedik. Verdikleri söze binaen kulüp binası bulup kirasının kendilerinin üstlenmesini istedik. Aldığımız cevap „Bizim paramız yok. Biz bu isteği karşılayamayız“dediler. TGH binasının içerisinde bize uygun bir oda olduğunu söylediğimizde başka bir dernek tarafından kiralandığını söylediler.

şimdi soruyorum… TGH orada bulunan derneklere kira sözleşmesi yaparak ne kadar kira alıyor? Kira almadığını biliyoruz. Biz oranın üyesi değil miyiz? Günlük faaliyet gösteren bir dernek olarak hakkımız yok mu?

TGH'nin bir görevi de, kendine bağlı derneklere karşı eşit mesafede bulunmak değil midir. Faaliyet göstermeyen derneklerin odaları var.Gençleri sokaktan çıkaran, yüzün üzerinde oyuncusu bulunan,TGH'nin merkezi faaliyet yeri olan Altona'in tek Türk Kulübünün hakkı yok mudur?

NEBAHAT GÜÇLÜ'YÜ BASIN ÖNÜNDE İSPATA ÇAĞIRIYORUZ 

Bizim yönetim Kurulu olarak bu 1000 Euroya ihtiyacımız yoktur. Yönetimimizde saygın iş adamlarımız vardır. Ancak biz verilen sözlerin yerine getirilmemesinden şikayetçi olduk. Biz gençlerimiz için bu parayı talep ettik. Kamuoyunun bunu bilmesini istiyoruz. Bu sözleri vermedik diyenleri basın huzurunda ispata çağırıyoruz. Kimin yanında, kaç kişinin yanında bu sözlerin verildiğini gerekirse açıklarız. Bizde söz yazıya değil, ağızda çıkan sözcüklere bakar. Onun için sözde verilen kalpte de verilmelidir.

Bu konuda her zaman açık duruşumuzu sergilemeyi hatta basın önünde tartışmaya ve aydınlatmaya İnter Hamburg Kulübü olarak hazırız."

Mehmet Geyik / Inter Hamburg Başkanı