Yakalandığı kanserden kurtulması için tüm ümidi dokusuna uygun kök hücre nakli olan iki çocuk annesi Ferah Güzel (44) için Stefan-Morsch Vakfı ve Kloster Lisesi tarafından düzenlenen doku tipleme kampanyasına binden fazla kişi katıldı.


Organizatörlerin önce “400-500 kişi gelirse çok iyi olur” dediği doku tiplemeye, beklenenin iki katından fazla insanın gelmesi en başta Ferah Güzel ve ailesini memnun etti. Gördüğü tedavi nedeniyle bağışıklık sistemi zayıf olduğu için yüz maskesi ve eldivenle Kloster Lisesi'nde kampanyası dolu gözlerle izleyen Ferah Güzel, gelenlere “insan, kişi” değil, “melek” diyor. “Çok duygulandım. Onların hepsi birer melek. Sadece benim için değil, kök hücre nakli bekleyen binlerce başka hasta için de. İçimden her geleni sarılıp, öpmek geliyor. Bu kadar büyük bir dayanışma beklememiştik” diyor.

 

“Hayat kurtarma çabası”

 

20 kadar lise öğrencisinin kayıtları yaptığı masalardan içeri doğru giriliyor ve hepsi gönüllü olarak pazar gününü feda eden 12 hemşire ve doktorun, kuyruk oluşturan insanları bekletmemek için çok seri ama bir o kadarda dikkatli ve itinalı çalışarak kan aldıklarını görülüyor. Hamburg'da bir doktorun yanında çalışan ve kampanya için gönüllü hemşire arandığını duyunca hemen mesai arkadaşı Şükriye Kiremitçioğlu ile başvurduğunu söyleyen hemşire Deniz Nurlu “Kaç kişiden kan aldınız?” sorusuna  bir yandan sandalyeye oturan genç bayandan kan alırken cevap veriyor: “Herhalde 50 olmuştur. Çok ümitliyiz. Her gelen kişi çok önemli. Hayat kurtarma çabası insana yorgunluk hissettirmiyor. 500 kişiden kan alacak olsam da yorulmam”.

 

Dayanışma budur

 

Dr. Metin Şekerçi çok dar zamanda yürütülen kampanyaya rağmen bu kadar çok insanın gelmesinin herkesi çok sevindirdiğini belirterek, “Bazı gelen kişilerin kronik rahatsızlıkları bulunduğu veya yaş sınırını aştıkları için onları doku tiplemeye alamadık. Resmen  üzüldüler” dedi. Bunlardan biri de 17 yaşındaki lise öğrencisi kızı Selen ile gelen 51 yaşındaki Firdevs Kaya. Kaya, “Ben 50 yaşın üstünde olduğum için kan veremedim ama kızım verdi. İnşallah kök hücre dokusu Ferah hanıma uyar” diyerek hislerini dile getirdi. Okulun kantininde öğrenciler doku tipleme kampanyasının yüksek masraflarına katkıda bulunmak için yaptıkları pasta ve kahveleri bağış karşılığı gelenlere ikram etti. Ferah Güzel'in başta kardeşleri Feriha, Filiz ve Cem olmak üzere tüm ailesi ve akrabalarının seferber olduğu, kampanya herkese “dayanışma budur” dedirtti.