Bild Online: İstanbul’da basın özgürlüğü böyle görünüyor

“Türk polisi Cuma akşamı Erdoğan karşıtı Zaman  gazetesinin binasına zor kullanarak girdi. Gazeteye el konulmasını protesto ederek gazetenin önünde toplanan okurlara yönelik polis tazyikli su ve biber gazı kullandı.”

Tagesschau.de: Türk polisi Zaman gazetesine zorla girdi

“Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyon ve gazetelerin çoğunluğunu kontrol ediyor. Hükümet karşıtı Zaman gazetesine zorla girilmesiyle basın özgürlüğünden ne anladığını gösterdi.”

Spiegel Online: Polis Zaman gazetesi yazı işlerine zorla girdi

“Türk hükümeti muhalif Zaman gazetesinin yönetimine el koydu. Mahkeme kararının ardından polis gazetenin İstanbul’daki merkezine girdi. Polis protestoculara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Yapılanlar tüm dünyada tepkiyle karşılandı”

Deutsche Welle: Türk polisi Zaman’ın yazı işlerine girdi

“Önce bir mahkeme hükümet karşıtı gazetenin yönetimine el koydu, ardından polis yazı işleri binasına zorla girdi. Protestoculara gaz ve tazyikli su ile müdahale edildi.

BASKIN İSVİÇRE BASININDA

İsviçre’nin Blick gazetesi Zaman gazetesine yapılan baskına geniş yer ayırdı. Gazete, “Türk Polisi Cuma gecesi İstanbul’daki muhalif gazete Zaman’ın merkez ofisine baskın yaparak girdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın düşmanına yakın gazete daha önce de vesayet altına almıştı. Dün akşamdan beri gazetenin önünde toplanan ve olayı protesto eden kalabalık halka, polis tazyikli su  ve gaz ile müdahale etti. Polis ayrıca gazetede çalışanlara da evlerine dönmeleri için anons yaparak onları evlerine gönderme baskısı yaptı” diye yazdı.


İSVEÇ BASINI

Zaman gazetesine dün akşam yapılan polis baskını İsveç’teki yayın organlarında ayrıntılı olarak yer aldı.

Dagens Nyheter  : Polisin gazeteye baskını, tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba. Tayyip Erdoğan’a muhalif gazete Zaman binasının dışındaki göstericilere Türk Polisi göz yaşartıcı bomba attı, tazyikli su sıktı. Polis  kilitli kapıyı kırarak gazete binasının içine akın etti. Polis bina içinden canlı yayın yapmaya çalışan kameraları da kırdı.

SVT Televizyonu : Polis rejim muhalifi gazeteyi devraldı. Göstericilere göz yaşartıcı bomba attı. Türkiye’de basın özgürlüğü ile ilgili endişeler artıyor. Daha öncede mahkeme kararıyla Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler getiren gazeteye el konularak kayyum atanmıştı.

Svenska Dagbladet : Rejim muhalifi gazeteye polis müdahalesinde kargaşa. Türkiye’nin büyük muhalif gazetesi Zaman’a yapılan baskın sert eleştirilere uğradı. Gazetenin, Erdoğan’ın politik muhalifi ABD’de yaşayan Fethullah Gülen ile yakın bağları var.