Haftalık gazete, İngiltere'de 13 yardım kuruluşunun oluşturduğu Afet Acil Durum Komitesi'nin (DEC) Gazze'ye yardım kampanyası ilanına "tamamen insani bir jest" olarak yer verdiğini duyurdu.

DEC, ilanda son krizde yarım milyon Gazzelinin evsiz kaldığını belirtiyor.

İsrail ile Filistinliler arasında halihazırda beş günlük ateşkes uygulanıyor. İsrail "Filistinli militanların Gazze'ye saldırılarını durdurmak için" 8 Temmuz'da Gazze'ye büyük bir saldırı başlatmıştı.



 'Görüşlerimizi yansıtmıyor'

Jewish Chronicle'ın DEC'in yardım ilanına yer vermesinden sonra Facebook'ta gazeteyi boykota çağıran bir sayfa oluşturuldu. Gazeteden özür dilemesi istendi.

Daha sonra gazetenin kendi Facebook sayfasında bu ilanın Jewish Chronicle'ın "görüşlerini yansıtmadığı" belirtildi. Açıklamada, "Kararımıza öfke duyan okuyuculardan şikayetler aldık. Yol açtığımız rahatsızlık için özür dileriz" dedi.

Gazete, gelecek sayısında ilana karşı çıkan okuyucuların tepkilerine yer vereceğini de belirtti. İsrail'in Gazze saldırılarında çoğu sivil 1900'den fazla sivil öldü. Filistinlilerin roket saldırılarında da 64 asker ve 3 İsrailli sivilin öldüğü açıklandı.