Eski sevgilisi Nicole D. ile yakın arkadaşı Kenan T.'nin oturum alabilmesi için sahte evliliklerine aracı olmakla suçlanan Hamburg eski eyalet milletvekili Bülent Çiftlik'in planı, Yabancılar Dairesi'ndeki bir yetkilinin dikkati sonucu açığa çıkmıştı.

Hamburg kamuoyunda 7 yıldan fazla süren yılan hikayesi olarakta bilinen davada, Eyalet Savcılığı 3,5 yıl ceza isterken, tanınmış ceza hukuku savunma avukatı Gabrielle Heinecke ve Florian Melloh ise baraat talep etmişti.

Sahte evliliğe aracılık yaptığı iddiasıyla yargılanan eski eyalet milletvekili ve parti sözcüsü Bülent Çiftlik, (SPD), 28 Haziran 2010 tarihinde St. Georg Yerel Mahkemesi tarafından 12 bin Euro para cezasına çarptırılmıştı.

Bülent Çiftlik'in 2 yıl 6 ay hapis cezası onandı

Federal Anayasa Mahkemesi eski SPD'li politikacı Bülent Çiftlik davasında, Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesinin kararını yerinde buldu ve ceza onanmış oldu.

Yüksek mahkemeye taşınmıştı

Hamburg Eyalet Yüksek Mahkeme tarafından verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına karşı çıkan eski vekil Bülent Çiftlik, kararı bir yüksek mahkemeye taşımış ve mahkeme revizyonu reddetmişti.19 Haziran 2017 tarihinde görülen davada 24 Ekim 2018 tarihinde verilen kararı Federal Anayasa Mahkemesi doğru bularak Aralık ayında dosyayı Hamburg Eyalet Mahkemesi'ne geri gönderiyor.

Suçlamalar değiştirildi

Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi basın merkezinden yapılan yazılı basın açıklamasında, davalı eski SPD Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Bülent Çiftlik hakkında yapılan bazı suçlama terimleri değiştirildiği açıklandı. Bir ortağı olan kişinin bilgisayar programlarında 'casusluk' yaptığı yerine 'sahtecilik', 'yanlış beyan', 3 vakada 'yanlış beyanları kışkırtmak' gibi bazı terimlerin değiştirildiği ama cezanın yerinde olduğuna karar verildiği ifade edildi.

İşlemler sürüyor

Davalı Çiftlik'in cezasının onanmasına altı ay kala Federal Anayasa Mahkemesi kararının verildiği belirtilirken, temyiz işlemlerinin yoğun şekilde Federal Adalet Divanı'nda devam ettiği ve işlemleri tamamlandıktan sonra dosyanın bu ay içinde Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi'ne gönderileceğine dikkat çekildi.

Çiftlik’in sahte evliliğine aracılık ettiği ileri sürülen Kenan T. 6 bin, Nicole D. ise 4 bin 900 Euro tecilli para cezasına çarptırılmıştı.