Davanın bugünkü 175. duruşmasında Köln kentinin Keupstrasse sokağına düzenlenen çivili bomba saldırısının mağdurları yaşadıklarını anlatacak. Protesto gösterilerini, üç otobüsle Münih’e gelen “Keupstrasse her yerde“ adlı inisiyatifin üyeleri düzenledi.


Protestocular, Türkçe ve Almanca yazılı pankartlarla cinayetleri ve soruşturmada yetersiz kalan yetkilileri protesto ettiler. Protesto aksiyonları bünyesinde davadaki iç istihbaratın yok ettiği ileri sürülen dosyaları simgeleyen dosyalar, sembolik olarak yırtıldı.

Bugün saat 17.30’da Münih’te “Keupstrasse her yerde“ adlı inisiyatifin girişimleriyle bir protesto yürüyüşü yapılacak. “NSU Terör Ağı Lağvedilmeli“ ve “Keupstrasse Her Yerde“ inisiyatifleri Münih’teki yürüyüşle, yetkililerin NSU’ nun cinayet ve saldırılarının tamamen aydınlatılmasını, terör grubu arkasındaki gizli servis çalışanlarının olup olmadığının da ortaya çıkarmalarını istiyor.

NSU terör hücresi 9 Haziran 2004’de Köln’deki Türkiye kökenlilerin işyerlerinin yoğun olduğu Keup Caddesi’nde bomba patlatarak 22 kişinin çoğu ağır olmak üzere yaralanmasına neden olmuştu. 

Patlama sırasında olay yerinde bulunan Sandro D. ve Melih K. adlı iki tanık verdikleri ifadede, Köln polisine suçlamalar yöneltti. İki arkadaş o dönem ağır yaralı olmalarına rağmen polis tarafından şüpheli muamelesi gördüklerini kaydetti.

Melih K. daha o zaman soruşturmada olayın ırkçı bir arka planı olduğunu ve yabancı bir düşmanının işi olabileceğini dile getirdiğini belirtti. Patlamada 22 kişi kısmen ağır yaralanmıştı. Bu saldırıyı da daha önce işlenen 10 cinayetle birlikte Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmişti.