Süheyla Kaplan
Vahide Arslan'ın oğlu Faruk Arslan, bu yıl Hamburg Konsolosluğu ve Mölln Belediyesi tarafınan düzenlenen anma törenine eşiyle birlikte katılmak istemediğini belirterek "Mölln Belediyesi'nin sokağa Arslan ailesinin isminin veilmesi güzel birşey. Uzun yıllardan beri bunu bekliyorduk. Ancak olayları yaşayanlar olarak bize haber verilmeden yapılması ve bu konuda fikrimizin bile alınmaması düşündürücü.. Bir baba / oğul olarak düşüncemizin alınması gerekmiyor muydu? Bu yıl duzenlenecek anma etkinliklerrinde ne eşim ne de ben yer alacağım. Bunun yerine Mölln'de ırkçı Nazilerin evimizi yakması sonucu öldürülen Annem ve çocuklarımın Samsun Çarşamba'daki mezarlarını ziyaret edeceğiz.



Türk devletini de eleştiren Arslan, Mölln olaylarının sadece ölüm yıldönümünde hatırlandığını ifade ederek, bütün bunları 'sembolik' olarak değerlendirdi. 
' 44 YILDIR BURDAYIM BANA İLTİCACI MUAMELESİ YAPTILAR"
Faruk Arslan, öte yandan Almanya'da 44 yılından beri Almanya'da yaşadığını, Almanca diline çok iyi hakim olduğunu belirterek " 44 yıldır Almanya'da yaşıyorum. Anneme  ( Bahide Arslan) ait  yakılmadan önce restoranımız vardı. Sokakta yaşayan insanlara yemek verirdi. Birlikte uzun yıllar restoran işlettik. Son yıllarda 'çalışmıyor' 'işi yok'gerekçesiyle Yabancılar Dairesi bana bir türlü sınırsız oturum hakkı vermiyor. Bana 'Duldung' geçici oturum hakkı olanlara verilen izni vermek istiyorlar. 44 yıllık yaşamımızın değeri bu mu olmalı?" şeklinde konuştu.



Hatırlanacağı üzere Mölln'de 23 Kasım 1992 tarihinde Ratzeburgerstr ve Mühlenstr'deki Samsunlu ailenin oturduğu iki evin kundaklanması sonucu üç kişi yanarak hayatlarını yitirmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.