Büyükelçi Mehmet Hasan Göğüş’ün geri çekilmesini Osmanlı Ordusu’nun yenildiği İkinci Viyana Kuşatması’nı hatırlatarak verdi.

Haberi “333 yıl sonra Türkiye ile yeniden kriz: Büyükelçi geri çağrıldı” başlığıyla veren gazete, ”Her şey tamamen bir tesadüf mü? İkinci Türk kuşatması ve Kahlenberg’deki meydan savaşının üzerinden tam 333 yıl sonra Türkiye ile Avusturya ilişkileri yeniden gerildi. Türkiye, Viyana Büyükelçisini görüşmelerde bulunmak üzere geri çağırdı” diye yazdı.

İki ülke ilişkilerinin gerilmesine neden olan son gelişmeleri hatırlatan gazete, tarihi Viyana Kuşatması hakkında şunları yazdı:

12 Eylül 1683: Türkler Viyana Savaşı’nı kaybetti

“Viyana Kahlberg’de 12 Eylül 1683 tarihindeki savaşa geri dönecek olursak; Bu, Türklerin İkinci Viyana kuşatmasını sona erdirdi. Polonya Kralı Johann III. Sobieski komutasındaki Alman ve Polonya karma ordusu, Kara Mustafa Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunu yendi. Yenilgi, Türk hegemonya politikasında sonun başlangıcı oldu. Viyana savaşı Türk imparatorluğunun aldığı en ağır yenilgilerden birisiydi.”

Kronen Zeitung gazetesi tarafından Viyana Havalimanına “Türkiye’de 15 yaşın altındaki çocuklarla cinsel ilişkiye izin verildiğini biliyor musunuz?“ yazılı bir ilanı asılmış, Türkiye’nin tepkisi üzerine Avusturya Dışişleri Bakanlığı, basın özgürlüğüne vurgu yapmıştı.