Her iki kentette sevgi ve coşku ile karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Mannheim'de 800 vatandaşımıza hitaben yaptığı konuşmada, “Kökenleriniz Türkiye'de, aileleriniz orada yaşıyor. Huzurlu bir yaşam istiyorsunuz, Ama ülkemizde malum parti, bize huzur vermiyor. Siz nasıl Almanya'da rahatsanız. Türkiye'deki kardeşlerinizin de rahat etmesini istiyorsunuz. Biz de istiyoruz siyasetin görevi zaten bu. Biz kimseyi senin etnik kimliğin budur diye sorgulamayacağız hiç kimseyi inancından ötürü ötekileştirmeyeceğiz “ dedi. Kılıçdaroğlu Türkiye'de birlik ve mesajı veren tek lider olduğuna işret etti.

Köklerimiz orada Nasıl Almanya'da rahatsanız Türkiye’deki kardeşlerinizin de rahat etmesini istiyorsunuz. Biz de istiyoruz siyasetin görevi zaten bu. Biz kimseyi senin etnik kimliğin budur diye sorgulamayacağız hiç kimseyi inancından ötürü ötekileştirmeyeceğiz dedi. 

SCHMİD: "TÜRKİYE'NİN YERİ AB'DİR"

Kılıçdaroğlu'nun Stuttgart'taki toplantısına Baden-Würtemberg Başbakan vekili ve Ekonomi Bakanı Dr.Nils Schmid 'de katıldı. Schmidt , yaptığı konuşmada birlikte olunması gerektiğine işaret ederek, Türkiye'nin yeri AB'dir dedi.

KILIÇDAROĞLU;"BARIŞ SÜRECİ ÇÖKTÜ, EKONOMİK ÇÖKÜŞ DEVAM EDİYOR"

Bakandan sonra söz alan Kılıçdaroğlu,  dünyanın neresine gidersek gidelim Sosyal Demokratları desteklemeliyiz diye konuşarak,6 ay sonra Eyalette yapılacak seçimlerde SPD partisini destekleme için çağrısı yaptı

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin durumuna da değinerek, Barış süreci çöktü, ekonomik çöküş devam ediyor. Ne olacak bu memleketin hali diye konuştu.