Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Postası'nda dün verdiğimiz Türkiye'de birçok haber sitesinde ve gazetede çıkan habere ilişkin açıklamada bulundu.

İsviçre'nin başkenti Bern'deki Parlamento Meydanı'nda dün düzenlenen mitingte üzerinde "Türkiye'de tek adam sistemine karşıyız" yazılı kafasına tabanca doğrultulmuş "Katil Erdoğan" ve "Erdoğan'ı öldürün" pankartı dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsviçre’de resminin yanına konulan silahlı pankarta ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan, “Avrupa'da resmimin yanına silah koymuşlar. Terör örgütü yandaşları yürüyorlar, neresi burası İsviçre, Almanya, Belçika. Onların solak partileriyle teröristler beraber yürüyorlar. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreninde İsviçre’de silahlı posterini anımsatarak konuştu.

“Türkiye afra tafra yapılacak bir ülke değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na karşı Avrupa’daki terör örgütleri resmimin yanı başına silah koymuşlar. Sonra 'diktatör' diyeceksin, bunlara 'faşist' dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, 'Nazi' dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp yıkmadınız mı? Solingen faciasını biz bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Hala çözmediniz, hala sürüncemede bekletiyorsunuz. Faşistsiniz, faşist. Hem içeride hem dışarıda 16 Nisan'da 'evet' çıkmasının önünü kesmek için adeta seferberlik ilan edilmiş durumdadır. Anayasa değişikliğiyle ilgisi olmayan öyle yalanlar ortaya atılıyor ki insanın aklı havsalası almıyor. Yurt dışında birtakım ülkeler bu konuda öylesine açık taraf olmuş durumdalar ki, ortada ne uluslararası anlaşmalar, ne diplomatik teamüller, ne nezaket kaldı. Sanki seçim Almanya'da yapılıyor, sanki Belçika'da, sanki İsviçre'de, sanki Hollanda'da yapılıyor. Size ne? Terör örgütleri Avrupa şehirlerinde polis koruması altında eylem yaparken, 'hayır' kampanyası yürütürken, 'Evet' diyenlerin üzerine atlarıyla itleriyle saldırıyorlar. İçeride de dışarıda da telaş büyük olduğuna göre ülke ve millet olarak doğru yoldayız demektir. Bunun için diyoruz ki 16 Nisan, Türkiye'nin bir daha koalisyon günlerine dönmeyeceğinin ilanıdır.”

"Anayasa değişikliğine, yeni yönetim sistemi birilerini rahatsız ediyor. 60 maddelik değişiklik için çalışma yaptık, ana muhalefet kaçtı gitti. AK Parti ile MHP bu süreci devam ettirdi. Hayır diyenler kimler? Kandil hayır diyor, Kandil hayır diyorsa bunun tersini yapmak lazım. Pensilvanya, FETÖ hayır diyor. Bunlar 15 Temmuz'da darbe yapanlar değil mi? Demek ki bunun tersini yapmak lazım. 'Hayır diyenlere öyle veya böyle hakaret mi ediyorsunuz', ben hatırlatıyorum sadece. Biz hayra teşvik ederiz. Bunlar hiçbir zaman güzelin yanında olmadılar. 22 gün biz bu doğruları anlatacağız."